2023. mrcius 29.

Naponta akár 30 tetõre elengedõ Leier tetõcserép

Naponta akár 30 tetõre elengedõ Leier tetõcserép

Naponta akár 30 átlagos méretû tetõvel rendelkezõ családi ház fedésére elegendõ beton tetõcserép gördül le a hajdúszoboszlói gyárban üzembe helyezett legmodernebb svéd gyártósorról. A betonspecialista Leier cserépgyártó üzeme 5 milliárd forintos beruházásával döntõen a magyar piac igényeinek országosan történõ kielégítésére törekszik minõségi beton tetõfedõ anyaggal, amivel a legszélesebb magyar vásárlói réteget célozzák meg.

Beton tetõcserép a betonspecialistától

„Tapasztalataink szerint a tetõ kialakításánál, a héjazat anyagának kiválasztásakor a megrendelõk számára az esztétikai elvárások mellett a hosszú távú tartósság és a költséghatékony megoldások élveznek prioritást” – emelte ki Komlós Andor, a Leier ügyvezetõ igazgatója. A cég közelmúltban bõvített hajdúszoboszlói tetõcserépgyára az eddiginél ötször több beton tetõcserép elõállítására képes, mindezt a legmodernebb, környezetbarát technológiával. Ez a kapacitás elegendõ arra, hogy az egész ország területén jelen lehessen a „betonspecialista” egy sor innovatív betontermék mellett, immáron betoncserepeivel is. „A Leier az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett a magyar piacon tapasztalható munkaerõhiány enyhítésére is kiváló megoldásra, az elõregyártott betonszerkezetek fejlesztésére. Ennek köszönhetõen mára a kéregfalak és kéregfödémek új generációja, a klímafalak és klímafödémek is egyre népszerûbbek. De persze említhetnénk az olyan speciális elemek kialakításának egyszerûsítésére szolgáló mûszaki megoldásokat, mint a lépcsõk, erkélylemezek. 9 magyarországi gyárunk közül 7 gyárban betontechnológiával folyik a gyártás.”

Naponta akár 30 tetõre elengedõ Leier tetõcserép

 

Mindenki tetõcserepe

Egy a betonnal, mint anyaggal kapcsolatos mondás így hangzik „..minél idõsebb, annál erõsebb…”

Többek között a beton tetõcserép is éppen ezért nevezhetõ erõs, tartós, így tartósan szép tetõfedõ anyagnak, ami általában széles vásárlói réteg pénztárcájának és ízlésének is meg tud felelni. A fenti kijelentés alapja, hogy az anyagban lezajló kémiai folyamatnak köszönhetõen a beton szilárdsága az idõ múlásával folyamatosan nõ, többek között ez a záloga a beton idõtállóságának. Természetesen a beton tetõcserepek minõségérõl, így például nyomószilárdságáról vagy méretpontosságáról a betonösszetétel, a bedolgozási és utókezelési technológia együttesen gondoskodik, ezért a betontechnológiára általánosságban jellemzõ kijelentések csak megfelelõ gyártás esetén igazak. A hajdúszoboszlói gyárba beépített technológia azonban egészen biztosan garantálja a minõségi betoncserépre jellemzõ tulajdonságokat.

Naponta akár 30 tetõre elengedõ Leier tetõcserép

Gyakorlati elõny, hogy a nagy felületû Leier tetõcserepekkel gyors és gazdaságos a tetõfedés akár új építésrõl, akár felújításról van szó. A Leier beton tetõcserepekkel a tetõszerkezet hajlásszögétõl függõen változtatható léctávolsággal, így nagy rugalmassággal, 22°-os hajlásszögtõl fedhetõk tetõk.

A Leier Granite termékvonal a modern vonalvezetésû épületek formavilágához illeszkedik és nem csupán a formát, de a színeket tekintve is. A Toscana termékvonal pedig változatos színeivel jól passzol a hazai hagyományos megjelenésû épületek hangulatához, vagy akár a dél-európai látványvilághoz.

Naponta akár 30 tetõre elengedõ Leier tetõcserép

 

Ellenálló bevonatokkal

A Leier Basic, Classic, Extra és Lux bevonatú betoncserepek anyagukban színezve és kétszeres felületkezeléssel készülnek. Ezek együttesen garantálják a színtartósságot, az UV-stabilitást, valamint az idõjárási hatásokkal szembeni sok évtizeden át tartó ellenállóságot. A színezéshez a gyárban a legmagasabb minõségi kritériumoknak megfelelõ nyugat-európai festékanyagokat alkalmazzák.

Naponta akár 30 tetõre elengedõ Leier tetõcserép

A Leier tetõcserepek bevonatolási technológiájának jellemzõje, hogy az alapréteg biztos tapadást, egyenletes felületet biztosít a speciális magas fényû fedõrétegnek, amely a terméket különösen ellenállóvá teszi szinte minden környezeti hatással szemben. A Toscana és Granite betoncserepek bevonatához használt speciális, környezetbarát festékek a legmagasabb minõséget képviselik. A kétszeri bevonatolásnak köszönhetõen a cserepek színe egységes, és a környezeti hatásoknak sokáig ellenálló. Az elsõ bevonati rétegnek póruszáró szerepe is van, eltömíti a felület mikropórusait, megakadályozva a legkisebb szennyezõdések bejutását is a cserép anyagába. A fedõbevonattal kapja meg a cserép a matt színét, ami egyúttal biztosítja a káros UV-sugarakkal szembeni védelmet is.

Naponta akár 30 tetõre elengedõ Leier tetõcserép

A Lux bevonatrendszer különlegessége a ragyogó fény, valamint, hogy évek múltán is könnyen tisztítható, és új tetõ érzését kelti. Emellett a sima, magasfényû bevonat elõsegíti a cserepek felületérõl a szennyezõdések természetes úton történõ távozását. A szennyezõdés kevésbé tapad a cserépfelülethez, így azt a csapadék lemossa a felületrõl.

 

A betontechnológia környezetbarát technológia

A beton tetõcserepek elõállítását nem csupán az teszi környezetbaráttá, hogy ahhoz csak természetesen anyagokat használnak (vizet, cementet, homokot és vasoxid alapú színezõanyagot), de elõállításuk is „zölden” történik. A gyártás során hûtési, fûtési energiát minimálisan kell használni, hiszen a beton kötése során hõ szabadul fel. Ezt a hulladékhõt vezetik be a szárításhoz használt kamrákba, de például a gyártás során keletkezõ úgynevezett „piszkosvíz” újrahasznosítása is a folyamat része. „A Leier nagy hangsúlyt fektet a környezettudatosságra a termék egész életciklusát figyelembe véve. Ez alapján a felhasznált technológiákon túl törekszünk a több generáción át biztonságosan használható mûszaki megoldásokra is, de például a csomagolásnál odafigyelünk arra, hogy minél kevesebb és újrahasznosítható hulladékkal terheljük környezetünket” – mutatott rá Nagy Gergely a cég szemléletének e sarkalatos pontjára.

www.leier.hu

(x)

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog