2023. október 24.

Redőny vagy zsaluzia: melyiket válasszam?

Redőny vagy zsaluzia: melyiket válasszam?

Már csak a végső simítások hiányoznak, mielőtt beköltözne otthonába, és nem tud dönteni, hogy redőnyt vagy zsaluziát szereltessen fel külső árnyékolóként? Nézzük, mit érdemes mérlegelni, mielőtt döntést hozna!

 

 

Zsaluzia: mesés szűrt fényt varázsol otthonába

Miért jó választás a zsaluzia? Mert számos kedvező tulajdonsággal rendelkezik, amellett, hogy remekül mutat a ház stílusához igazodva.

● A zsaluziák hatékonyan fékezik meg a hő beáramlását az épületbe, így segítenek megőrizni a lakótér kellemes klímáját a meleg hónapokban, de télen is hozzájárulnak a ház szigeteléséhez, mivel útját állják a zimankónak.
● Állítható lamelláinak segítségével az éppen aktuális időjárási viszonyoknak megfelelően döntheti el, hogy mennyi fényt enged be a lakásba.
● Nemcsak az erős napsugárzástól, hanem a széltől, a hótól és az esőtől is megvédik az ablakokat és a nyílászárókat.
● A jobb hőszigetelés és a fény szabályozása révén mérsékelhető a klímaberendezések és a fűtésrendszerek használata is, így csökkenhet a hűtésre és fűtésre fordított energiamennyiség.
● A jó minőségű zsaluziák masszív és időjárásálló anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak a kültéri környezet hatásainak, ráadásul egyszerűen tisztíthatók és kezelhetők, ami hosszú távú használatot tesz lehetővé.

A zsaluziák elektromos vezérléssel is beszerelhetőek: a motoros verzió segítségével a lamellák dőlésszöge könnyedén állítható a fényviszonyoknak megfelelően. A redőnyökhöz képest, amelyek teljes fényzárást biztosítanak, a zsaluzia egyetlen hátránya, hogy csak 85 százalékos fényszűrést tesz lehetővé. Előnye viszont, hogy a lamelláknak köszönhetően szabadon játszhat a fénnyel, és éppen annyit és úgy engedhet be belőle, amennyit csak szeretne.

 

Redőny vagy zsaluzia: melyiket válasszam?

Redőny: a megbízható klasszikus

A redőny teljes fényzárást tesz lehetővé, és évtizedeken át gondoskodik az árnyékolásról. Ráadásul ma már számos szín és típus közül válogathat, így ha lakásához jobban illene egy mohazöld vagy egy acélkék változat, nem kell a barnánál maradania. Az okosredőnyök pedig lehetővé teszik a távirányítós vagy okostelefonos működtetést, így egyszerűen és kényelmesen vezérelheti a redőnyöket akár a mindenkori napfelkeltéhez és napnyugtához igazítva.

A megfelelő redőnyalkatrész beszerzése után ráadásul az otthoni javítás is megoldható egyszerű meghibásodásoknál. Az alumíniumredőnyök mindenféle környezetben megállják a helyüket, a vastag és erős redőnylécek mellett pedig nem kell aggódni a rések miatt, amelyeken keresztül a járókelők benézhetnének, így zavartalanul élvezheti otthona nyugalmát.

 

Árnyékbolt, ahol segítséget kaphat a döntéshez

Bárhogy is döntsön, ha igazán profi kivitelezést szeretne személyre szabottan, rövid gyártási határidővel, érdemes átböngésznie az Árnyékbolt, az árnyékolástechnika szakértőjének kínálatát, ahol igényei szerint válogathat a különböző megoldások között, ráadásul szakértőkkel is konzultálhat, ha elakadna, hogy melyik terméktípus való Önnek.

 

(X)

 

hírlevél-feliratkozás

épjog