2014. január 10.

Szigetelésvédő felületszivárgó domborlemez

Szigetelésvédő felületszivárgó domborlemez

A vákuumtechnológiával előállított, koextrudált, kétrétegű, 0,6 mm vastagságú polietilén Fondaline felületszivárgó domborlemez sokoldalúan alkalmazható: pincefal-szigetelések védelmére, nedves falak belső szellőztetésére, növényzettel telepített lapostetők szivárgórétegének kialakítására egyaránt alkalmas.

A Fondaline felületszivárgó rendszer a nedvesség, a talajvíz és a rétegvizek elleni szigetelések mechanikai védelmére és a hidrosztatikai nyomás kiegyenlítésére szolgál. Tökéletes működése, így a talaj- és rétegvizek megfelelő elvezetése érdekében a csatlakozó szivárgórendszert is meg kell építeni. Szivárgóréteg beépítésével – a rétegvizek elvezetésével – lehetővé teszi a hidrosztatikai nyomás csökkentését, a domborulatoknak köszönhetően pedig a fal átszellőzését.

A Fondaline kiváló mechanikai védelmet nyújt meglévő és új épületek pincefal-szigetelései számára (csökkenti a rétegvizek nyomását, nagy szakító- és nyomásszilárdságának köszönhetően védi a szigetelést a talajvisszatöltés és talajmozgások által okozott mechanikai hatások ellen). Hatékonyan alkalmazható nedves falak belső szellőztetésére, teraszburkolatok, növényzettel telepített lapostetők szivárgórétegének kialakítására.

Szigetelésvédő felületszivárgó domborlemez

Különleges, nem korhadó, magas mechanikai ellenálló képességű polietilénből készül, így ellenáll a talajban keletkező kémiai hatásoknak (savak, lúgok, szerves anyagok), a környezetet nem károsítja.

Szigetelésvédő felületszivárgó domborlemez

 

Főbb alkalmazási területek:

  • pincefalak külső szigetelésének védelme (hatékonyságát az épület teljes élettartama alatt megőrzi);
  • pincefalak belső átszellőztetése (belső, nedves falak esetén alkalmazásával lehetővé válik az átnedvesedett felület átszellőztetésével a falak kiszárítása, a falszerkezet hőszigetelő képességének növelése);
  • külső padlóburkolatok szivárgórétegeként (teraszburkolatok szivárgórétegeként gondoskodik a szigetelés felett képződő vízmennyiség gyors elvezetéséről);
  • zöldtetőburkolatok szivárgórétegeként;
  • hőszigeteléssel ellátott, illetve anélküli belső burkolatoknál;
  • hőszigetelt vagy hőszigetelés nélküli betonaljzatoknál.

 

Rögzítési tanácsok

Az oldalirányban csatlakozó Fondaline lemezek átfedése legalább 200 mm vagy hét „bemélyedés” legyen. A Fondaline felületszivárgó lemezt általában a domború – fekete színű – oldalával kell a felületre helyezni. A fal anyagától függően hagyományos szeggel vagy dübellel rögzíthető. Általános körülmények között a Fondaline felületszivárgó 5 méter mélységig használható.

Szigetelésvédő felületszivárgó domborlemez

hírlevél-feliratkozás

épjog