2013. október 27.

Szilárdtüzelésű berendezések koromtalanító, égésjavító anyaga

Szilárdtüzelésű berendezések koromtalanító, égésjavító anyaga

Az Aeropur koromtalanító kályhák, kandallók, kazánok tűzterének és füstcsövének koromtalanítására, a nedves tűzifa okozta kátrányos lerakódások eltávolítására alkalmas adalékanyag. Folyamatos használatával 2-5 százalék tüzelőanyag-megtakarítás érhető el, és a rossz minőségű szenek is jobb hatásfokkal tüzelhetők el.

A bármilyen szilárd tüzelésű fűtőberendezésben használható Aeropur kis adagokban történő rendszeres adagolása meggátolja az égés során keletkező korom, kátrány, kén és egyéb szennyező anyagok lerakódását a tűztérben, a füstjáratokban és a kéményben. Hatására a már lerakódott szennyeződések fellazulnak, leválnak és szürke pernye formájában a kémény koromzsákjában és a füstjárataiban gyűlnek össze. Az adalékanyag alkalmazásával a kémény tisztaságának ellenőrzésére évente csak egy alkalommal van szükség. Az Aeropur csökkenti a kén-oxidok kialakulását, ezért környezetkímélő hatása sem elhanyagolható.

Az Aeropur a tüzelőberendezés fémszerkezetét nem korrodálja, a tűzteret határoló samott kevésbé repedezik meg, így a berendezések felújítási ciklusideje növekszik.

Széntüzelés estén, ha „felülről” történik a begyújtás, akkor a szénhez keverjük hozzá az Aeropurt, ebben az esetben 3-6 dkg/10 kg adalékanyagot kell használni. Fatüzelés estén is az izzó parázshoz kell adagolni, 3-5 dkg/10 kg-ként, de kátrányosodás esetén emelni kell az adagot. Hatását csak folyamatos használat esetén fejti ki.

hírlevél-feliratkozás

épjog