2013. március 14.

A nedvesedő falat szárazon tartja a vakolat

A nedvesedő falat szárazon tartja a vakolat

A magas pórustartalmú, kiváló páraáteresztő képességű Soriplan Poro szárazhabarcs kül- és beltéri átnedvesedett falazatok kiszellőztetésére, szárazon tartására szolgál. A szilikátbázisú, műanyaggal adalékolt, szürkés színű szárazhabarcsból készített vakolat magas pórustartalmánál és jó páraáteresztő képességénél fogva jól szellőző, „lélegző”.

A Soriplan Poro szárazhabarcs különböző oknál fogva átnedvesedett falazatok kiszárítására, szárazon tartására alkalmas. Ilyen okok lehetnek például a talajnedvesség, talajpára elleni szigetelés teljes hiánya vagy hibája, magas belső páratartalom, gépészeti hibából átnedvesedett, de gépészeti szempontból kijavított falazat stb. Különösen ajánlott utólagos falszigetelést (például vegyi eljárások, mint a Szilikofób Injekt vagy Anhydró injektálása) követően a vakolat helyreállítására. Egyéb esetben szigetelés nélkül, egymagában csak a pórusos vakolat használata esetén hatásossága a nedvesedés okától és mértékétől függ, melyek megítélése általában szakértőt igényel.

A Soriplan Poro alkalmazható akár homlokzati falak külső és belső oldalán, akár beltéri falakon. Belső helyiségben csak nem magas páratartalom, vagyis megfelelő szellőztetés mellett működőképes. Felhasználható kisebb javítások, vakolatpótlások elkészítésére is.

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás