2013. június 19.

Színes, kenhető vízszigetelő és fényvédő emulzió

Színes, kenhető vízszigetelő és fényvédő emulzió

A Peakseal akrilbázisú, rugalmas, környezetbarát emulzió, mely tökéletesen vízszigetelő és egyben fényvédő réteget képez. Alkalmas lapostetők, teraszok, vizeshelyiségek, medencék stb. vízszigeteléseként, illetve régi szigetelések, palafedések felújítására. Az emulzió hatékony fényvédő réteg is egyben, tartóssá téve a bevonatot.

A vízzel hígítható, sűrű, folyékony, kenhető emulzió száradás után mosható, színtartó, rugalmas és vízzáró bevonatot képez. Felhordható kefével, hengerrel, korongecsettel vagy szórópisztollyal. A bevonat gyorsan szárad, a keletkező kisebb felületi sérülések a teljes felület megbontása nélkül is javíthatók. A 2,5, 5 és 10 literes légmentesen záródó műanyag vödörben kapható emulzió a Peakston NCS színskála alapján 908 féle árnyalatban készül.

 

Főbb alkalmazási területek:

  • új lapostető szigetelése;
  • hagyományos anyagokkal szigetelt felületek felújítása;
  • eternit-, sík- és hullámpala festése és felújítása vízszigeteléssel;
  • erkély, terasz (lehet kővel burkolt is) csapadék elleni szigetelése;
  • vizeshelyiségek teknőszigetelése;
  • meglévő szigetelés fényvédő rétegeként (UV álló);
  • külső vízszigeteléssel ellátott medence belső felületének festése.

 

Felhordása rendeltetéstől függően kétféle technológiával történhet

  • Normál felület: A szigetelőanyag két rétegben hordandó fel a felületre. Az első réteghez 30 %-os vizes hígítású anyagot kell használni, így az anyag beitatódik a kezelt felület pórusaiba és erős kötést képez. Az első réteg teljes száradása után (20 °C-on 2 óra) 10 %-os vizes hígítású anyaggal újra bevonandó a felület oly módon, hogy az anyag nedves állapotban 0,4-0,5 mm vastag réteget képezzen. Ez az anyagvastagság körülbelül 0,5 l/m2 anyagmennyiséggel érhető el.
  • Erősített felület: Képzéséhez üvegszövet háló használata javasolt. Az anyag ennél a technológiánál is két rétegben hordandó fel. Az első réteghez 30 %-os vizes hígítású anyagot viszünk a felületre, majd ebbe a híg emulzióba simítható bele az üvegszövet háló, vigyázva, hogy ránc- és gyűrődésmentesen tapadjon a teljes felületen. A hálószélek találkozásánál a hálót fedésbe kell fektetni. A felület száradás után 10 %-os hígítású anyaggal vonható be úgy, hogy a hálót teljesen elfedje a szigetelőanyag.

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás