Építészkongresszus

2022. február 18.

Tanpályán gyakorolható az előregyártott betonelemek összeszerelése

Tanpályán gyakorolható az előregyártott betonelemek összeszerelése

Egy 2021-ben végzett felmérés során kiderült, hogy az amúgy korszerű és gazdaságos előregyártott betonelemek gyors terjedésének gátat szab a magabiztos szakértelem, a gyakorlat hiánya. Remek lehetőséget kínál a technológia jobb megismerésére és a fogások begyakorlására a Leier győri telephelyén kialakított tanpálya.

Érdemes jelentkezni ingyenes képzésükre, hiszen az előregyártási technológiának számos előnye van. Egyrészt a kivitelezéshez a hagyományos technológiáknál kisebb szakembergárda is elegendő. Ezzel munkaerő, ezáltal munkabér, valamint munkaidő is megtakarítható. Összességében egészen biztos, hogy a kivitelezés időigénye is kevesebb, ami további költségmegtakarítást, a több megvalósuló projekt lehetősége miatt pedig bevételnövekedést eredményezhet. Nem is beszélve az előregyártott elemek nyújtotta pontosabb, egyszerűbb kivitelezésről.

Tanpályán gyakorolható az előregyártott betonelemek összeszerelése

Az e célra kialakított tanpályán a résztvevők elméleti oktatás után élethű környezetet szimulálva sajátíthatják el és gyakorolhatják az előregyártott betonelemek szakszerű alkalmazását.

 

Nem élesben, hanem tesztelve

A folyamatos építési trendeket, korszerű megoldásokat követő (például előre gyártott klímafödém), ezek igényeihez folyamatosan igazodó Leier fontosnak tartotta, hogy győri gyárában egy olyan egyedülálló tanpályát hozzon létre, ahol felkészült oktató irányításával a szakemberek kipróbálhatják és be is gyakorolhatják az előregyártott betonelemek kivitelezésének módszerét. Mivel a résztvevők aprólékosan megismerik az anyagokat, az egymást követő lépéseket, egyfajta rutint szerezve, bátran vághatnak neki az éles helyzeteknek.

Tanpályán gyakorolható az előregyártott betonelemek összeszerelése

A tanpálya kialakítása óta számos változáson esett át, tekintettel a folyamatos, ezt a termékkört is érintő gyártási innovációnak. Így a pálya adottságai, az ott elvégezhető feladatok folyamatosan a változó igényekhez igazodnak, biztosítva, hogy a résztvevők már a gyakorlás során is mindig a legújabb technológiákkal ismerkedjenek meg.

A képzés mind az elméleti mind pedig a gyakorlati oktatásra hangsúlyt fektet, a frissen elsajátított elméleti tudást azonnal tesztelik is a résztvevők az élethűen lemodellezett, modern tanpályának köszönhetően.

 

Gyakorlat szimulált építkezési helyszínen

A gyakorlat szimulált építkezési helyszínen történik, ahol egészen az alapoktól indul a technológiával való ismerkedés. A szállítókalodákban lévő betonelemek daruval történő kiemelése, majd helyükre emelése például igen látványos és népszerű a résztvevők körében. Ezt a falba épített dübelek és csavarok segítségével rögzített ferde támaszok beszerelése, majd szerelőbetonba szerelése követi, végül a falak függőlegesbe állításának folyamata következik.

A gyakorlati és elméleti oktatást képzett szakértő irányítja, aki végig hasznos szakmai tanácsokkal látja el a résztvevőket, odafigyelve a kivitelezés pontos és szakszerű végrehajtására.

A Leier ingyenes képzésére a vasbeton@leier.hu email-címen várja az előregyártott betonelemek technológiája iránt érdeklődő szakemberek jelentkezését.

További információ az előregyártott betonelemekről: https://www.leier.hu/leier-keregfal-lkf

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog