2023. november 06.

Tervezzen még több napfényt ügyfelei életébe!

Tervezzen még több napfényt ügyfelei életébe!

Hogyan lehet kihasználni a tetõ alatti tér teljes potenciálját, és vonzó, tágas és világos otthonokat teremteni? Ebben segít a tervezõk, építészek és építõmesterek számára készített VELUX Design Guide útmutató.

 

A Design Guide egy olyan kézikönyv, amely egy helyen tartalmaz minden szükséges információt a tetõtéri szobák beépítésérõl: 13 optimális tetõtéri megoldás, 60 szobaterv és 98 részletes mûszaki megoldás segíti a kényelmes, élhetõ és fenntartható tetõterek kialakítását, valamint a tér maximális kihasználását. Az útmutatóban egyúttal gyakorlati tanácsok is megtalálhatók mindazoknak, akik VELUX tetõablakokat szeretnének beépíteni, hogy valóban megfelelõ mennyiségû napfényt engedjünk be a térbe.

„Vezetõ piaci szerepet betöltõ vállalatként a VELUX Cégcsoport számára kiemelten fontos, hogy az innovatív és modern, a fenntarthatóságot támogató megoldásokat minél többekhez eljuttathassuk, hiszen ezen a területen csak közösen érhetünk el változást. Az innovatív megoldások mellett a VELUX Cégcsoport többek között olyan edukációs eszközökkel is segíti az élhetõ és fenntartható épületek, életterek kialakítását, mint a mindenki számára ingyenesen hozzáférhetõ Design Guide kiadvány” – mondta Ritea Noémi, a VELUX magyar és román piacért felelõs igazgatója.

„A tervezési útmutatónk ideális választás azok számára, akik inspirációt és gyakorlati tippeket szeretnének szerezni az építészeti folyamatokhoz” – fejtette ki Bíró András, a VELUX Cégcsoport alkalmazástechnikai és mûszaki szakértõje. „Fantasztikus forrás az építészeknek, belsõépítészeknek, akik energiahatékony és inspiráló tereket szeretnének létrehozni, amelyek a legjobban kihasználják a természetes fényt. Biztosak vagyunk benne, hogy partnereink rengeteg olyan praktikus tanácsot találnak benne, aminek a segítségével valóban egyedi és gyönyörû tereket hoznak majd létre.”

Vessen egy pillantást a különbözõ típusú és méretû tetõterek legelterjedtebb elrendezési formáira, és sajátítsa el azokat a technikákat, amelyek segítségével a lehetõ legfényesebbek lesznek ezek a szobák! Kiadványunkban megismertetjük a tetõablakok elhelyezésének és beépítésének alapelveivel, valamint a különbözõ helyzetekhez szükséges tippekkel és trükkökkel.

A kézikönyvben megtalálja:
• a tetõk különbözõ típusait és azok hatását a legfelsõ emeletek kialakítására,
• tippeket a tetõtér optimális használatához (napfény mennyisége, levegõminõség, optimális hõmérséklet, tiszta kilátás és akusztika)
• a „know how”-t a tetõtér ergonómiájáról és a bútorok elhelyezésérõl a ferde sík alatt,
• példákat a tipikus tetõtéri helyiségekre,
• ajánlásokat a tetõablakok kiválasztására és elhelyezésére/beépítésére (méret, típus, mûködési módszer).

Ideálisan milyen lehet egy kisméretû fürdõszoba a tetõtérben? Szeretné a tetõtér optimális használatát megtervezni a tetõ dõlésszögétõl függõen? Kíváncsi, hova tervezze be az ágyat a tetõtéri szobában?

 

Inspirálódjon olyan megoldásokkal, amelyek megváltoztathatják az egész lakóteret!

Töltse le a VELUX Design Guide kézikönyvet az alábbi linken:

https://www.velux.hu/szakembereknek/eszkozok/epiteszeknek/design-guide

 

(X)

 

Kapcsold cikkek:

hrlevl-feliratkozs

épjog