2024. április 25.

Újdonság: vasbeton kéregfal integrált hõszigeteléssel

Újdonság: vasbeton kéregfal integrált hõszigeteléssel

A Leier betontechnológiájának legújabb innovációja az 5–14 cm vastag integrált hõszigeteléssel gyártott, 30, 35, illetve 40 cm vastagságú kéregfal, amely tovább gyorsítja az építkezést.

A Leier évek óta jelentõs idõt és pénzt áldozott az elõregyártott betontechnológiával készülõ termékek körének bõvítésére. Ezek között a legutóbbi fejlesztés az energiahatékony építési trendre válaszként fejlesztett és a korszerû gépészeti eszközök fogadására elõkészítetten a gyártósorról legördülõ vasbeton klímafal és klímafödém volt, amelyeket már egy sor társasházba be is építették.

Újdonság: vasbeton kéregfal integrált hõszigeteléssel

Az újdonságok között mindenképpen figyelemre méltó a belsõ oldali hõszigeteléssel ellátott Leier kéregfal, amelynek lényege, hogy a két kéreg közötti hézagba, a külsõ kéreghez kapcsolódva gyári körülmények között hõszigetelés kerül. Ennek célja természetesen az, hogy a teljes szerkezet hõszigetelõ képességét javítsa úgy, hogy mindez ne igényeljen több élõmunkát, mint amennyi a kéregfalakkal kapcsolatosan megszokott.

Újdonság: vasbeton kéregfal integrált hõszigeteléssel

Az integrált hõszigeteléssel gyártott kéregfalak alkalmazása amellett, hogy gyorsítja az építkezést, csökkenti a helyi ad hoc megoldások és ezzel a hibázás lehetõségét, egyúttal segíti a kivitelezés költség- és idõráfordításának pontosabb kalkulációját is.

A hõszigetelõ réteg vastagsága az épület funkciójához igazodva és a tervezõi igényeknek megfelelõen külön méretezés szerinti, de általában 5–14 cm közötti. A Leier gyárak expandált polisztirol (EPS), extrudált polisztirol (XPS), vagy Poliuretán (PIR) habbal integrált panelek gyártására egyaránt képesek. Beépített hõszigeteléssel 30, 35, illetve 40 cm falvastagságú kéregfalak tervezhetõk.

A minõségét üzemi körülményekkel biztosító, gépészeti elõkészítésekkel elõállított falpanelek a látványbeton felület igényétõl, ipari létesítmények át foghíjbeépítésig rugalmasan alkalmazhatók fõleg ott, ahol a homlokzaton látszódó betonfelület elérése a cél. Ebben az esetben – megfelelõ méretezéssel – nincs szükség külsõ oldali hõszigetelõ réteg kialakítására. Egy 40 cm falvastagságú, 14 cm PIR hõszigeteléssel ellátott kéregfal hõátbocsátási tényezõje U=0,17 [W/m²K].

 

Hõhídmegszakító és liftaknaelem

Piacvezetõ szerepének megfelelõen a Leier folyamatos termékfejlesztései egyre több innovatív megoldást kínálnak a korszerû építkezésekhez. Ezek között érdemes kiemelni a már betervezhetõ, változatos geometriával rendelkezésre álló hõhídmegszakító elemmel ellátott erkélyelemet.

Újdonság: vasbeton kéregfal integrált hõszigeteléssel

Ennek elõnye, hogy utólag a födémhez építve nem igényli a felületképzést, ami gyorsítva a kivitelezést fõleg társasházaknál hozhat elõnyt. Hasonlóan gyorsít a kivitelezésen az emeletnyi méretû liftaknaelemek alkalmazása. Az egyenként bedaruzható egységekkel a helyszíni zsaluzás hagyható el, ami idõ- és költségmegtakarítást is eredményez.

 

Bõvebb információ itt olvasható >> 

 

(x)

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog