2015. március 17.

Valósághű épületmodellezés könnyedén

Valósághű épületmodellezés könnyedén

A Leier Hungária Kft. és a Graphisoft együttműködéséből olyan kiegészítőprogram született az ArchiCAD tervezőszoftver legújabb (17-es, 18-as) verzióihoz, amely nagyban megkönnyíti és felgyorsítja az építészek munkáját. A kiegészítést telepítve a Leier teljes termékválasztéka könnyedén elérhetővé és betervezhetővé válik.

Ez az egyedülálló és komplex megoldás gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a tervezési fázist, tájékoztatást ad az anyagmennyiségekről és a 2014-es árakat figyelembe véve az anyagköltségek kalkulálásánál is hatékony segítséget nyújt.

A Graphisoft az épületinformációs modellezés (BIM) kifejlesztőjeként azon dolgozik, hogy ArchiCAD tervezőszoftvere folyamatosan megfeleljen az építészek és tervezők egyre magasabb szintű szakmai igényeinek és elvárásainak. Ennek keretében az ArchiCAD 18 új szolgáltatásai megnövelik a kompromisszummentes kreativitás lehetőségét, valamint a kiemelkedően magas színvonalú látványtervek és interaktív 3D modellek létrehozását. Ennek része a Leier Hungária Kft.-vel kialakított együttműködés, amelynek keretében az ArchiCAD 18 verziójához kifejlesztett alkalmazás integráltan tartalmazza a Leier teljes termékkínálatát. Ennek segítségével az építészek közvetlenül tudják kiválasztani és a tervekbe illeszteni a különböző építőipari elemeket, ami mind az építészek, mind a felhasználók és megrendelők számára gyorsabb, egyszerűbb és látványosabb tervezési folyamatot eredményez.

 

Valósághű épületmodellezés könnyedén
Díszburkolatok, térkövek és kerti lapok lehelyezése

A Leier és a Graphisoft kiegészítő CD-jével az építőanyag-gyártó jelenleg forgalmazott termékeit lehet egyszerűen és gyorsan betervezni, azok teljes méret-, forma- és színválasztékát kihasználva. 2D-s és 3D-s képek, pontos listák és közel valós látványtervek készíthetők a segédprogrammal, egyszerű és felhasználóbarát módon. Az egyedi textúrák segítségével láthatóvá válik a termékek valósághű megjelenése, megkönnyítve ezzel a felek közti kommunikációt, egyben térbeli élményt nyújtva a megrendelőnek, kiküszöbölve az esetleges félreértéseket. A termékkezelő használata során tulajdonképpen az épület virtuális megépítése zajlik, ezáltal már az építkezés előtt kiszűrhetővé válnak az ellentmondások, gyorsan megjeleníthető a terv változásainak az épület egészére gyakorolt hatásai.

 

Valósághű épületmodellezés könnyedén
Leier kémények modellezése

A kiegészítés részeként elérhetővé válik a Leier teljes kertépítészeti, magas- és mélyépítési termékpalettája (tetőrendszerek, kiegészítők, kéményrendszerek, valamennyi térkő, rakásminta, szín és méret szerint), de a speciális betonelemek és a Durisol zajárnyékoló falazóelemek sem hiányoznak.

A termék paramétereinek egyszerű beállításával lehetővé válik a pontos geometriai tulajdonságok ábrázolása, például a kémény esetében az érintett szinteken történő alaprajzi jelölés és a 3D-s a modellben a magassági és bekötési pontok állíthatósága. Külön előny, hogy ezek az elemek egymással kombinálhatók, így egy kéményrendszer a torkolati kúptól kezdve a csatlakozásokon át a tisztítóajtóig valós termékekkel modellezhető. A kiegészítés további előnye, hogy a tervek alapján a szükséges anyagok mennyiségét is automatikusan kiszámolja, ráadásul a Leier 2014-es anyagár listája is integrálva van, vagyis nagyon közeli becsléssel a költségvetés-készítésben is hatalmas segítséget nyújt. A kiegészítő program információs központként is funkcionál, egy adott termék linkjére kattintva ugyanis a rendszer automatikusan elnavigál a Leier oldalán lévő termékspecifikációhoz, ahol minden szükséges információ megtalálható a tervezéshez. A mérnökök munkáját tovább könnyíti egy funkció, amelyen keresztül az adott termékek teljesítménynyilatkozata is letölthető.

A Leier kiegészítő programja ingyenesen megrendelhető az ArchiCAD 17-es, 18-as program mellé, illetve letölthető a Leier honlapjáról.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog