Építészkongresszus

2021. szeptember 24.

Világos árnyalatokban gazdag faajtók

Világos árnyalatokban gazdag faajtók

A természetben töltött idő rendkívül sok energiát és boldogságot tud nyújtani a mindennapokhoz. A betonrengetegből kiszabadulni az erdőbe, a tópartra, vagy akár a parkba kiváló időtöltés – ugyanakkor egyre többen keresik azokat a megoldásokat és lehetőségeket, amelyekkel saját otthonukban is természet közeli környezetet tudnak teremteni.

Növények, meleg és világos színek, fa- és betonbútorok, kiegészítők, valamint a hatalmas üvegablakok mind segítségünkre lehetnek egy különleges zöld környezet kialakításában. A természetes fények és színek nemcsak azt a bizonyos „otthon melege”-érzést keltik a lakókban, hanem nyugodt és vidám környezetet is biztosítanak. A lelki kiegyensúlyozottság megteremtése és szervezetünk energiájának szinten tartása is összefügg a természetes környezetben töltött idővel, ez pedig – a mai lakberendezési trendeknek köszönhetően – otthon is lehetséges.

Erre manapság számos alternatív megoldással találkozhatnak az építkezés, illetve lakásfelújítás előtt állók. Rendkívül egyszerű alkalmazni és variálni a meleg színeket a világos tónusokkal, akár a bútorok, akár a falfestés esetében. Ki ne szeretne egy vidám, dzsungel hatású hálószobát, vagy esetleg egy erdei séta élményére emlékeztető előszobát, ahova jó érzés megérkezni egy fárasztó, stresszes nap után?

Mindazoknak, akik otthonuk biztonságában is a természetközeli érzést keresik, a nagy üvegablakok mellett a világos árnyalatokban gazdag faajtók használata is kiváló megoldás lehet. A különleges fastruktúra, a fából készült dekoráció nagyon könnyen fel tudja dobni a teret, és természetes hatást kelt. A Hörmannál a faajtók nemcsak az egyediséget és a természet érzését hozzák közelebb, de az üvegkivágással ellátott faajtók a tér és a fényhatások növelésére is alkalmasak.

 

Világos árnyalatokban gazdag faajtók

Töltse le telefonjára az ARtifex alkalmazást az Android Play Áruházból, tartsa a kamerát a kép fölé, – a kapcsolódó video lejátszása automatikusan elindul!

 

Kisebb méretű lakás esetén érdemes figyelnünk a terek megfelelő kihasználására is. A tér optikai növelése nagy méretű ablakokkal, üvegkivágásos ajtókkal is elérhető, de tolóajtókkal még több helyet meg tudunk spórolni. A Duradecor felülettel ellátott Hörmann-ajtók hosszú élettartamúak, és igen jól beleillenek a meleg színvilágú, ugyanakkor világos tónusokban gazdag otthonok stílusába is.

A természet közelsége egyre fontosabbá válik a városokban élő emberek számára. Akiknek nincs lehetőségük arra, hogy munka után kiüljenek egy kertbe, vagy épp egy parkban vagy vízparton sétáljanak, a fent említett eszközökkel – akár a megfelelő ajtók beépítésével – otthonukban is megteremthetik a természethez közeli életteret.

 

Töltse le telefonjára az ARtifex alkalmazást az Android Play Áruházból, tartsa a kamerát a kép fölé, – a kapcsolódó video lejátszása automatikusan elindul!

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog