2017. március 13.

1,1-es jövőbiztos Uw-értékű VELUX tetőtéri ablakok megfizethető áron

1,1-es jövőbiztos Uw-értékű VELUX tetőtéri ablakok megfizethető áron

A VELUX tetőtéri ablakok alapválasztékában 2017. április 3-tól megjelennek az új, 3 rétegű üvegezéssel ellátott GLL és GLU típusú tetőablakok, melyek Uw-értéke 1,1 W/m2K.

A Standard Plus ablakok újdonsága a kiváló hőátbocsátási tényező az új 3 rétegű üvegezéssel. Az üveg Ug-értéke 0,6, a teljes ablakszerkezet Uw-értéke pedig 1,1 W/m2K. Ezzel a hőátbocsátási értékkel ezek a tetőtéri ablakok nemcsak az aktuális energetikai követelményértékeket teljesítik, hanem alkalmazásukkal olyan közel nulla energiájú épületek tervezhetők, amelyek a 2020 utáni időszakban érvényes előírásokat is minden bizonnyal teljesíteni tudják.

Ilyen kedvező U-értékű tetőtéri ablakok eddig is elérhetők voltak a különböző gyártók kínálatában, a megújult VELUX GLL és GLU tetőablakok mellett a legfőbb érv az, hogy ezt a műszaki felszereltséget az eddig tapasztalt árszinthez képest lényegesen olcsóbban, akár féláron képes nyújtani. Az energiahatékony és jövőbiztos tetőtéri ablakok így bárki számára könnyen megfizethetők.

1,1-es jövőbiztos Uw-értékű VELUX tetőtéri ablakok megfizethető áron    1,1-es jövőbiztos Uw-értékű VELUX tetőtéri ablakok megfizethető áron

A Standard Plus tetőtéri ablakok billenő ablakok, a kilincs pozíciója az ablak beépítési magasságának függvényében választható: 90-130 cm beépítési magasság esetén a felső kilincses, 130-150 cm beépítési magasság esetén az alsó kilincses működtetés a javasolt.

A GLL tetőtéri ablak esetén a nagy tömörségű, kiváló minőségű első osztályú fenyő faanyag és a speciális rétegragasztási eljárás garantálja a nagyfokú szilárdságot és a vetemedéssel szembeni ellenálló képességet. A fafelület a gombásodás és a kártevő rovarok elleni alapimpregnálást követően két réteg lakkbevonatot kap. Ehhez színtelen, vízbázisú, oldószermentes akrillakkot használunk.

Az ablakot ThermoTechnologyTM hőszigeteléssel gyártjuk, a plusz EPS hőszigetelést az ablakszárny és a tok csatlakozási pontjainál használjuk a hőszigetelés javítása érdekében.

Felületi karbantartást nem igénylő GLU ablakunk magja hőkezelt fa, melyet egyenletes öntéssel felvitt poliuretán bevonat takar. A felületfolytonos műanyag útját állja a víznek, ezért kitűnő választás magas páratartalmú helyiségekben. Könnyen tisztítható és a felület 100% karbantartásmentes.

Az ablakot ThermoTechnologyTM hőszigeteléssel gyártjuk, a fát kemencében rendkívül magas hőfokra hevítjük. A hőkezelés a fa nedvességtartalmát akár 50%-kal is csökkenti, a nedvesség jobb hőszigetelő képességű levegőre cserélődik. A végeredmény jobb hőszigetelés és szilárdság.

Az ablakok légzárása kiváló, a legmagasabb 4. osztályú. A léghanggátlás 32 dB, mely már egy intenzív forgalmi zajnak kitett épületben is kellőképpen segíti a zajcsökkentést, és nyugodt otthoni vagy munkakörnyezetet biztosít.

1,1-es jövőbiztos Uw-értékű VELUX tetőtéri ablakok megfizethető áron

Mint minden VELUX tetőtéri ablak, a Standard Plus ablakok is rendelkeznek beépített szellőztető megoldással, melynek célja, hogy az ablak zárt állapota esetén a helyiség háttérszellőztetéséről gondoskodjon.

A tetőtéri ablak és a tetőszerkezet közötti hőszigetelő, vízzáró és párazáró kapcsolat kialakításához a VELUX beépítőtermékek rendszerét ajánljuk, mely hőszigetelő keretből (BDX), alátétfóliából és vízelvezető csatornából (BFX), valamint párafékező fóliából (BBX) áll.

Az ablakokat minimum 25 év élettartamra terveztük, a VELUX márkanév a garancia a kiváló minőségre.

További információ: www.velux.hu/szakembereknek 

(X)

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

2021. január 1-jétől jelentősen változtak az egyszerű bejelentésre vonatkozó előírások

2021 januárjától új szabályok alapján adják ki a lakóházak hatósági bizonyítványát

A szomszédok már tájékozódhatnak az egyszerű bejelentésű épületekről is

2021-től nem csak 25 % megújuló energiával lehet teljesíteni a Közel Nulla Energiaigény követelményét

Továbbra is elektronikusan folytathatóak le a településképi és településrendezési eljárások

épjog