2009. október 14.

Elegáns és praktikus perforáltlemez-rendszer

Elegáns és praktikus perforáltlemez-rendszer

A perforált és struktúrlemezek sokszínű választékát kínálja a Mevaco: több mint 700 raktári perforált lemeztől kezdve a kiegészítő termékeken át egészen az egyedi méretre gyártott lemezekig kínál termékeket.

„Már régóta foglalkoztatott, hogy egy házat építsek vörösrézből” – vallja be az építész, Walter Istermann. A liechtensteini Schaanwald szélén, egy csodálatos panorámájú sziklaszirten ültette át az ötletet gyakorlatba. „A homlokzatot és a tetőt vörösrézzel burkoltuk” – teszi hozzá Istermann –, „mégpedig alkotói és időjárási okokból, mert nálunk télen a házak állandóan szélsőséges időjárási viszonyoknak vannak kitéve”. A réz megváltozik az idő során – először fekete, majd zöld lesz. Istermann ezzel izgalmas kontrasztot alkotott. A teraszkorlátokhoz négyzetlyukasztású perforált lemezt és Mevaco befoglaló profilokat alkalmazott. „A korlátok derékszögű formáikkal az ablak formavilágát követik” – állítja Dietmar Marxer, a Marxer Metallbau AG-től, aki az Istermann-tervek kivitelezéséért felel. „A lyukméret kiválasztásakor figyelembe vesszük a lakó egyéni igényeit”. Egyfelől biztosítania kell a kilátást, másfelől védenie kell a lakót a kíváncsi pillantásoktól. Dietmar Marxer így dicséri a Mevaco profilokat: „Elegáns és praktikus rendszer, amely könnyen szerelhető és megjelenésében sem hagy kívánnivalót maga után.” A vörösrézből készült ház Schwaanwald igazi gyöngyszeme, ahogy a réz kontrasztot képez a nemesacéllal, a fém az őt körülvevő természettel, az időjárás viszontagságai elleni védelem a tiszta szépséggel; ez a perforált lemez újabb névjegy a sokoldalú lehetőségek terén.

Elegáns és praktikus perforáltlemez-rendszer

A perforáltlemez-gyártó és -értékesítő Mevaco a perforált és struktúrlemezek sokszínű választékát kínálja: több mint 700 raktári perforált lemeztől kezdve a kiegészítő termékeken át egészen az egyedi méretre gyártott lemezekig. Teljeskörű szolgáltatásukat fémjelzi többek között a megrendelés napján történő szállítás.

hírlevél-feliratkozás

épjog