2010. január 04.

Nedves falazatok hatékony szárítása speciális vakolattal

Nedves falazatok hatékony szárítása speciális vakolattal

Erősen nedves külső, illetve belső falazatok hatékony és tartós kiszárítására szolgál a MicroPore szárítóvakolat, mely a nedvesedés megelőzésére akár új építéseknél is alkalmazható.

A talaj fölötti falfelületek kiszárítása gyorsan befejeződik, a talajjal érintkező felületek száradása – a fal vastagságától függően – valamivel tovább tart, de legkésőbb 2-3 hónapon belül a teljes falszerkezet legalább 70 százalékban száraz lesz.

A szárítóvakolat folyamatosan fejti ki szárító hatását, így a falazat hosszú távon szárazon tartható. A régi épületek, pincék, raktárak, alagutak, templomok, várfalak stb. praktikus kiszárítására, illetve szárazon tartására alkalmazható vakolat víznyomás esetén nem használható.

A MicroPore szárítóvakolat speciális mikropórusos felépítésű, mész-cement alapú anyag, a hagyományos vakolatoktól a szerkezete és nedvességpárologtató képessége különbözteti meg. A MicroPore vakolat – a falszerkezet kapilláris vezetőképességét megszakító – mikropórusai lehetővé teszik a nedvesség gyors párává alakulását, illetve a pára vakolatfelszínre történő kijutását, ahonnan az képes távozni. A mikropórusok révén a MicroPore környezeti levegővel érintkező felülete harmincszor nagyobb, mint a hagyományos vakolatoké.

A MicroPore szárítóvakolatban lévő biológiai adalékok megakadályozzák a falazatban található oldott sók vakolatba hatolását, aminek köszönhetően minimálisra csökken a vakolatrétegek lehullásának, illetve a sókristályok vakolatfelületen történő kicsapódásának veszélye.

A nedves, sóval terhelt falazatok helyreállítását a sérült vakolatrészek – körülbelül 1 méterrel a nedvesedés felső pereme feletti – leverésével kell kezdeni. A durvább habarcsmaradványokat drótkefével kell eltávolítani a falazatról. A rendkívül jól feldolgozható MicroPore szárítóvakolat két rétegben (20–30 mm-es vastagságban) hordandó fel a nedves falazatra. A szárító folyamat már a friss vakolat száradásával megindul. A MicroPore szárítóvakolat alkalmazásával lényegesen és tartósan csökken a fal nedvességtartalma, a külső vakolatfelület pedig száraz marad.

hírlevél-feliratkozás

épjog