2009. október 22.

Esztétikus és hatékony napkollektorok

Esztétikus és hatékony napkollektorok

A Tondach az innovatív Tondach Solar rendszerrel bővítette termékkínálatát. A rendszer alapját a TS 300 napkollektor képezi, mely egész évben lehetővé teszi a napenergia hasznosítását.

A nap energiája a rendszer teljes élettartama alatt, alacsony üzemeltetési költséggel használható fel meleg víz előállításához, medencefűtésre, illetve fűtésrásegítésre. A maximális energianyereség kollektorfelület-négyzetméterenként körülbelül évi 700–930 kWh, azaz évszaktól, illetve az alkalmazott mérettől függően akár 80 százalékos energiamegtakarítás is elérhető.

Az egyszerűen, gyorsan és rugalmasan felszerelhető, bármilyen tetőlejtéshez alkalmazható Tondach Solar nem töri át a tetőszerkezet levegőzését. A kollektorszett az egyszerű és gyors szereléshez szükséges minden szerelőelemet tartalmaz.

A Tondach Solar modern, bármilyen tetőformához illeszkedő megjelenése széles körű alkalmazhatóságot enged. A Tondach Solar rendszerekre nagyfokú megbízhatóság jellemző, felszerelésük után csekély üzemeltetési költséggel, kezelés nélkül működnek.

Esztétikus és hatékony napkollektorok

A gyűjtővezetékek a kollektor belsejében találhatók, az egyes kollektorok egymáshoz csatlakoztatásához patentkapcsok szolgálnak.

A sugárzási energia a jó fényáteresztő képességű, 4 mm vastag Solar biztonsági üvegen át hatol a kollektorba, majd az AlMg formalemez elnyeletőbe. Az alumínium elnyelető az energiát a hőhordozóba vezeti. A kollektor érzékeny részei időjárásálló, a Solar üveggel és az alumínium fedőlécekkel préselt alumíniumtálcában találhatók. A kollektor teljes élettartama alatt (várhatóan 30 év) egyenletes, nagy hatásfokkal teljesít.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog