2009. október 26.

Látványosan gyorsabb a Scia Engineer 2009

Látványosan gyorsabb a Scia Engineer 2009

Jobb memóriakihasználással, optimalizált rajzolófunkcióval növelték a Scia mérnöki szoftverének teljesítményét, ami különösen nagy projektek esetében hasznos. Az új verzió ráadásul Excel-fájlokat is képes kezelni.

Az ügyfelek tapasztalatainak, visszajelzéseinek, javaslatainak széles körét vették figyelembe a Scia Engineer 2009 kifejlesztői, ezért is nevezik – az angol „eXperience” szóra utalva – „X-kiadásnak” az új programverziót.

 

Az új verzióban a végrehajtott módosítások jelentős része a teljesítmény javítását szolgálja. Ez egyrészt a jobb memóriamenedzsmentnek köszönhető – így a számítógép erőforrásaiból nagyobb rész szabadul fel a modellezéshez, a tervezéshez, a optimalizáláshoz szükséges számításokra, így ezek jelentősen felgyorsulnak.

 

Optimalizálták a Scia „rajzológépét” is: ennek köszönhetően lényegesen gyorsabb lett az újabb modelladatok (például más terhek) alapján történő újrarajzolás. Ez minden korábbinál nagyobb méretű szerkezeti modellek analizálását teszi lehetővé.

 

Az új Scia-programverzió figyelembe veszi azt is, hogy sok új számítógép már nem 32, hanem 64 bites processzorral van felszerelve, és képes valamennyi elérhető PC-processzort felhasználni a számításokhoz. Mindez azt eredményezi, hogy jelentősen felgyorsulnak a számítások az olyan nagy projektek esetében, ahol akár több ezer egyenletet is meg kell oldani.

 

A Scia új „X-kiadásának” további sajátossága a nyitottság. Már a korábbi verziók is támogattak olyan elterjedt formátumokat, mint az IFC, a DWG, a DXF, a VRML, az U3D, valamint a PDF (a 3D PDF-et is beleértve). Most azonban lehetővé vált az is, hogy az adatcsere egy XML-interface-en keresztül történjen, azaz a program Excel-fájlokat is használni tud.

 

Az újdonságokról további információ a Scia weboldalán található: http://www.scia-online.com/en/scia-engineer-whatnew.html

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog