2010. július 03.

Utólag is motorizálhatók a redőnyök

Utólag is motorizálhatók a redőnyök

Felújításoknál, utólagos redőnymozgatások kiépítésénél különösen praktikus megoldás a semmiféle vezetékelést nem igénylő, napelemmel működő Oximo 40 WireFree RTS redőnymotor, mely már 470 mm szélességű, maximum 20 kg súlyú, bármilyen típusú (kombi-, ráépíthető tokos, tetőablak-) redőnyhöz alkalmazható.

A napelemes rendszernek köszönhetően a Somfy rendkívül egyszerű, utólag is kiépíthető motorizálást kínál a redőnyökhöz: az Oximo WireFree RTS redőnymotornak nem kell külön tápvezetéket kiépíteni, a motor energiaellátásáról akkumulátor gondoskodik. A hosszú élettartamú akkumulátor egész napi működéséhez szükséges feltöltést napelem biztosítja. A rendszer megbízhatóan és teljes mértékben önállóan működik: az akkumulátor töltése még borús időben is folyamatos, illetve biztonsági akkumulátor is található a szerkezetben. A Somfy szabadalom alapján készülő, alacsony fogyasztású motor csak szükség esetén használja a tartalék akkumulátort.

 

Utólag is motorizálhatók a redőnyök

 

A motor működését a Somfy Drive Control felügyeli: folyamatosan figyeli a terhelést, és ennek megfelelően állítja be a szükséges nyomatékot. Az automatikus és folyamatos beállításból adódóan nincs szükség utólagos végállás korrekcióra sem.

 

Utólag is motorizálhatók a redőnyök

 

Az Oximo WireFree RTS redőnymotor nyomaték- és akadályérzékelővel, valamint lefagyás és feltolás elleni védelemmel is rendelkezik. 10 kg redőnysúlyig 1 napelem + 6 Nm-es motor, 10–20 kg redőnysúlyig 2 napelem + 10 Nm-es motor gondoskodik a mozgatásról.

A több mint 10 ezer ciklusra tesztelt motorra, illetve a napelempanelekre 5 éves, az akkumulátorra 2 éves garancia jár.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog