2010. szeptember 14.

Régi kazánoknál is visszanyerhető a hő a füstgázból

Régi kazánoknál is visszanyerhető a hő a füstgázból

A hagyományos kazánok is átalakíthatók kondenzációs kazánná a szászországi Wätas GmbH által kínált füstgáz hővisszanyerő egységgel: a Heat Keeper hővisszanyerőben nemesacél hőcserélőn keresztül áramlik a füstgáz, ahol átadja a hőt a hőcserélőben cirkuláló folyadéknak, és az így visszakerül a fűtési rendszerbe.

Sok fűtőberendezés (kazánok, kályhák, kandallók stb.) a magas hőmérsékletű füstgázt a kéményen keresztül a szabadba engedi anélkül, hogy bármilyen módon hasznosítaná a füstgáz hőenergiáját, így ez az energia kárba vész. A füstgázhőcserélő-berendezés ezen változtat: a kéménybe történő bekötését követően ugyanis hasznosítani képes a füstgáz hőjét, jelentősen növelve a fűtőberendezés hatékonyságát. A készülékkel akár 30 százalékos fűtési energia megtakarítás is elérhető.

A Heat Keeper rendkívül egyszerűen telepíthető, könnyen karbantartható (a rendszeres takarítás a levehető ajtón keresztül gyorsan elvégezhető), nem kívánja a meglévő fűtési rendszer lecserélését (bármilyen kazánhoz alkalmazható, melynek füstgáz hőmérséklete meghaladja a 130 °C-ot). A hővisszanyerő ára, illetve telepítési költsége akár 8 hónap alatt is megtérülhet.

hírlevél-feliratkozás

épjog