2010. szeptember 16.

A dübel ellenőrzi önmaga rögzülését

A dübel ellenőrzi önmaga rögzülését

Az Ejot egyedülálló rendszert fejlesztett ki a hőszigetelő rendszerek rögzítésére: a szabadalmaztatott STR-elv lényege, hogy a dübelek a telepítőszerszám segítségével a szigetelőanyagba süllyesztik önmagukat, ami mind hőszigetelési, mind felületképzési szempontból homogén felület létrehozását teszi lehetővé.

A speciális megoldásnak köszönhetően az elkészült homlokzatokon soha nem jelennek meg foltok, vagyis úgynevezett dübelrajzolatok.

 

100 százalékos önellenőrző funkció

Ahhoz, hogy az Ejotherm STR dübel besüllyeszthesse magát, a dübeltányér alatti zónában össze kell préselnie a hőszigetelő anyagot. Ehhez a falszerkezetben jelentős feszítőerőre van szükség, ami a dübel számára meghatározott kihúzási erőt biztosít. Ha ez az erő valamilyen okból (például hibás furat vagy rosszul megválasztott, túl rövid dübel miatt) nem éri el a szükséges értéket, a dübel képtelen lesz összepréselni a szigetelőanyagot. Ehelyett kihúzódik a falazatból, és az önsüllyesztő folyamat megszakad, vagy el sem kezdődik. Így azonnal felismerhetővé válnak a hibásan rögzült és a rendszert veszélyeztető rögzítőelemek. Tehát minden olyan dübel, amely megfelelően besüllyedt a felületbe, egyben le is ellenőrizte önmaga rögzülését. Ez az egyedülálló megoldás 100 százalékos rögzítési biztonságot nyújt.

 

A dübel ellenőrzi önmaga rögzülését

A dübel ellenőrzi önmaga rögzülését

A dübel ellenőrzi önmaga rögzülését

A dübel ellenőrzi önmaga rögzülését

 

Minden falszerkezethez

Az Ejotherm STR U az első olyan 8 mm-es hüvelyátmérőjű, hőszigetelést rögzítő dübel, ami bármilyen építőanyag-típusra (beleértve a pórusbetonokat is) a legmagasabb szintű, európai műszaki engedéllyel (ETA) rendelkezik. (Faalapú vagy fémlemez falszerkezetekre történő rögzítéshez a dübel másik típusa, az Ejotherm STR H ajánlott. Mindkettő ugyanazon szerszámmal telepíthető.)

 

Minden szigetelőanyaghoz

Az Ejotherm STR U és az Ejotherm STR H dübel – süllyesztett vagy hagyományos szereléssel – minden ismert hőszigetelő anyag rögzítésére alkalmas.

 

Minőség és teljes biztonság nagy méretben is

Az Ejot STR-elv akár 36 cm vastagságú hőszigetelés esetén is alkalmazható, tökéletes rögzítési megoldást nyújtva a passzív- és az alacsony energiafelhasználású házakhoz.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog