2010. szeptember 20.

Vasbeton csarnokok tervezése 3D modellező programokkal

Vasbeton csarnokok tervezése 3D modellező programokkal

A Csarnokmegoldások konferenciasorozat neves előadóinak sorához csatlakoztak a Nemetschek szakemberei is. Előadásuk a csarnokszerkezetek 3D modellezésének módszereit, az előre gyártott elemek zsaluzási- és vasalási terveinek készítését mutatja be.

Az egyes elemeket – gerenda-, pillér- és egyéb részleteket – a program „intelligens”, háromdimenziós objektumokként kezeli, amelyek tartalmaznak minden jellemző (és a tervezés során természetesen változtatható) paramétert, mint a méretek, a vasalás, az anyagmennyiségek. Már kisebb statikus irodák, magántervezők is eredményesen használhatják a Nemetschek Allplan szoftvert vasbeton csarnokok engedélyezési és kiviteli terveinek készítésében.

A Vasbeton csarnokok tervezése 3D modellező programokkal címet viselő előadást Eleméry Gábor és Rákosi Zsolt tartja.

A csarnokokkal, ipari épületekkel kapcsolatos tudnivalókat átfogó Csarnokmegoldások előadássorozat országszerte több helyszínen várja a tervezőket, mérnököket és a kivitelezésben dolgozó szakembereket. A részvételért a Magyar Építész Kamara 2, a Magyar Mérnöki Kamara 2,5 továbbképzési pontot ad. A konferenciasorozatról itt található bővebb információ.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog