2011. február 10.

Utólagos vegyi falszigetelés injektáló oldattal

Utólagos vegyi falszigetelés injektáló oldattal

Az Aquafin-F utólagos nedvességzáró réteg kialakítására alkalmas falakban kapillárisan felszívódó nedvesség ellen. A felhasználásra kész víztaszító vízszigetelő anyag a szerkezet anyagába jutva a kapillárisok leszűkítésével nyújt védelmet. Hatékonyságát kifejezetten javítja, ha a fal részben vagy egészében vízzel telített.

Az Aquafin-F utólagos vízszintes szigetelés beton- és téglaszerkezetekhez használható a kapillárisan felszívódó nedvesség és talajnedvesség ellen. A nedvességterjedést a szerkezeti anyagok kapillárisainak kombinált összetevőkkel történő lezárásával (a kapillárisok tömítésével, hidrofobizálással) akadályozza meg. Az Aquafin-F falszerkezetbe juttatása történhet alacsony nyomású injektáló berendezéssel, illetve berendezés nélkül, tárolótartályból. Az anyag 10-12,5 cm távolságra fúrt furatokba injektálandó, a lyukak elrendezését a fal típusa és állapota függvényében kell meghatározni, átmérőjüket az injektálási módszer alapján kell megválasztani. A telítési idő (legalább 24 óra) elteltével a furatok Asocret-BM-mel tömítendők.

 

Injektáló oldat utólagos vegyi falszigeteléshez

Injektáló furatok egy- vagy kétsoros elrendezése alacsony nyomású injektálás esetén

 

Injektáló oldat utólagos vegyi falszigeteléshez

Injektáló furatok egy- vagy kétsoros elrendezése berendezés nélküli injektálás esetén

 

Az Aquafin-F főbb jellemzői:

• alkalmazásra kész;

• hidrofób;

• leszűkíti a falszerkezet pórusait;

• páraáteresztő;

• oldószermentes.

A termék a WTA (Nemzetközi Műemlékvédelmi és Épületkarbantartási Műszaki Tudományos Társaság) által jóváhagyott rendszer.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog