2011. február 15.

Karim Rashid tervezett árnyékolókat a Veluxnak [+videó]

Karim Rashid tervezett árnyékolókat a Veluxnak [+videó]

A Velux cégcsoport ismét egy világhírű formatervezővel, Karim Rashiddal kötött együttműködést, mégpedig egy egyedi árnyékolókollekció megtervezésére. A cég tavaly mutatta be a Velux fénycsatorna by Lovegrove termékét, melyet Ross Lovegrove sztárdizájner tervezett, és amelyet Magyar Formatervezési Díjjal is kitüntettek.

A dizájnerekkel való közös munka új utakat nyit a cégcsoport számára a terméktervezésben – írja a cég szerkesztőségünknek eljuttatott közleménye.

A Velux és Ross Lovegrove együttműködése volt az első alkalom, hogy a vállalat külső formatervezőt kért fel terméktervezésre. A nemzetközi együttműködés pozitív eredményei alapján a vállalat ez alkalommal a tetőtéri ablakok szinte nélkülözhetetlen kiegészítőinek, az árnyékolók új kollekciójának kidolgozását bízta sztár-formatervezőre. Karim Rashid egyedi motívumok és színek (pink, neonsárga és metálszínek) felhasználásával teremtette meg a csak rá jellemző összhatást, így a rolók nem egyszerűen a fény kizárását szolgáló eszközként, hanem egyfajta művészeti alkotásként dekorálják a lakást.

A virágmotívumokkal, illetve digitális, absztrakt alakzatokkal díszített árnyékolók a formatervezett alumíniumsínek segítségével a Velux tetőtéri ablakokra pillanatok alatt, könnyedén felszerelhetők, így minden nehézség nélkül különleges hatást érhetünk el a belső terekben. Az exkluzív termékek „Velux árnyékoló kollekció by Karim Rashid” néven Európa-szerte kaphatók lesznek.

Karim Rashid, aki a közelmúltban hazánkban is járt, a modern formatervezés kulcsfigurája, generációjának egyik legfoglalkoztatottabb dizájnere. Ezidáig már több mint 35 országban dolgozott, 300 különböző szakmai díjjal tüntették ki, s igen gazdag életműve 3000-nél is több terméket ölel fel.

Az együttműködéssel kapcsolatban ezt idézi a közlemény a művésztől: „Örömmel tettem eleget a Velux cégcsoport felkérésének, hiszen számomra mindig is fontos volt, hogy egy termék vizuális megjelenése és funkciója tökéletes összhangban álljon egymással – ehhez pedig kiváló keretet adott a közös munka. Az árnyékolók tervezése során olyan új mintákat szerettem volna alkotni, melyek a mai otthonokba egyfajta digitális jelleget csempésznek. Ugyanakkor azt is elsődleges célnak tekintettem, hogy az emberek ne csak szükséges belsőépítészeti elemként tekintsenek a termékre, hanem egyúttal dizájnalkotásként is, mely a belső teret szebbé teszi, és meghatározza az enteriőr stílusát is”.

„Büszkék vagyunk arra, hogy már második alkalommal dolgozhatunk együtt neves dizájnerrel. A Ross Lovegrove-val megvalósult közös munka sikere alapján bízom benne, hogy a Karim Rashid által kidolgozott dizájn is legalább annyira népszerű lesz mind a szakma képviselői, mind vásárlóink körében, mint amilyen a Velux fénycsatorna by Lovegrove volt” – mondta Őz Beáta, a Velux Magyarország Kft. értékesítő vállalatának ügyvezetője a cég által összeállított közlemény szerint.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog