2011. március 07.

Megalakult az Első Magyar Építőanyag- és Burkolatkereskedők Hálózata

Megalakult az Első Magyar Építőanyag- és Burkolatkereskedők Hálózata

2011. február 23-án 38 építőipari cég döntött úgy, hogy csatlakozik az Első Magyar Építőanyag- és Burkolatkereskedők Hálózatához annak érdekében, hogy a hálózat tagjai közös erővel és összefogással növeljék forgalmukat és erősítsék piaci jelenlétüket.

Az építőipar számára a tavalyi év különösen nehéz volt, és az idei év is kihívásokban telinek ígérkezik. Azok a cégek, akik nem ismerték fel, hogy a korábbi években alkalmazott stratégia, ami elegendő volt a növekedéshez már a múlté, és nem tudnak alkalmazkodni a megváltozott piaci feltételekhez, azok eltűnnek vagy nem sok eséllyel néznek szembe az új kor kihívásainak. Azok viszont, akik felismerik, hogy túlélésük érdekében muszáj változtatniuk, és új eszközöket alkalmazniuk a siker érdekében, jó eséllyel néznek szembe a 2011-es évnek. A Mapei Kft. ez utóbbiak közé tartozik: felismerték, hogy sokkal hatékonyabban léphetnek fel a piacon és sikeresebbek lehetnek, ha még inkább összefognak a szerződéssel rendelkező kereskedőikkel, és megosztják egymással tapasztalataikat, tudásukat. Ennek érdekében kezdeményezték az építőiparban egyedülálló együttműködés, az Első Magyar Építőanyag- és Burkolatkereskedők Hálózatának megszervezését. A hálózathoz csak a Mapei Kft.-vel szerződésben álló építőanyag- és burkolatkereskedő cégek csatlakozhatnak.

 

A hálózat célja és a tagság előnyei

Az országos lefedettségű hálózat elsődleges célja a forgalom növelése, a sikeresebb, eredményesebb piaci működés. A tagság – ami a tagok számára ingyenes – számos előnnyel jár:
• közösen dolgoznak ki hatékony piaci stratégiát;
• közös marketingkampányokat szerveznek és közös arculattal jelennek meg, ami növeli a bizalmat vásárlói körükben;
• közös beszerzési forrásokkal jelentősen csökkentik nyomdai és egyéb költségeiket;
• folyamatos képzéseket biztosítanak a tagok részére, amivel javíthatják marketingkommunikációs tevékenységüket, értékesítői hatékonyságukat;
• szakmai segítséget kapnak menedzsment és szervezetfejlesztési témakörben, kintlévőség kezelésben, illetve minden olyan területen, amely a tagok számára problematikus;
• rendszeresen találkoznak a tagok, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat, és profitálhatnak azokból.

 

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog