2011. szeptember 19.

Épületek lábazatának védelme

Épületek lábazatának védelme

Az épületek lábazatai fokozott igénybevételnek kitett felületek, hiszen nemcsak a földről, járdáról felverődő csapadék áztatja, hanem mechanikai sérülések is gyakrabban érhetik. Ezért célszerű a lábazatok éleit megerősíteni, felületüket pedig pára- és légáteresztő, de víztaszító, tartós fedőbevonattal védeni.

A lábazatok éleinek, sarkainak képzésénél érdemes az alapvakolatba elhelyezett élvédőket használni, melyek utólagosan is beépíthetők. Ha a felület repedezett, hálózás is alkalmazható a lábazat teljes hosszában. Fedőbevonatként alkalmazható a PoliFarbe lábazatfesték, ami szilikonadalékának köszönhetően kiváló vízlepergető hatású, rugalmas felületet képez. A kiáramló nedvességnek nem állja útját, ezért a hólyagosodásra kevésbé hajlamos. A lábazatok kialakítására gyárilag kevert ásványi őrlemény alapú vakolatok is alkalmasak.

 

Policolor lábazatfesték

A Policolor lábazatfesték épületlábazatok, kül- és beltéri beton- és vakolatfelületek diszperziós festéke. Kiváló időjárásállóságú, szilikonadalékot tartalmazó, korszerű termék, mely tartós, esztétikus, jó pára- és légáteresztő, víztaszító bevonatot képez. A szórással, hengerezéssel vagy ecsettel felhordható festék 1,5 literes kiszerelésben kapható.

 

PoliFarbe lábazati vakolat

A cement, beton, műkő, eternit, lábazati hőszigetelő rendszer és alapvakolattal ellátott felületek bevonására szolgáló, gyárilag előkevert, színes ásványi őrlemény alapú Poli-Farbe lábazati vakolat diszperziós kötőanyaggal készül. A könnyen feldolgozható, tízféle szemcseösszetételben kapható termék dekoratív, tartós bevonatot képez.

 

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás