2011. december 21.

A pórusokba szívódva öli a penészgombát és az algát

A pórusokba szívódva öli a penészgombát és az algát

A PoliFarbe Fungi penészes falak fertőzöttségének megszüntetésére, illetve a fertőzések kialakulásának megelőzésére alkalmas lemosó folyadék, míg a kül- és beltéren egyaránt használható, vizes bázisú Fungi Alga Stop fertőtlenítőszer a különféle penészek, gombák, algák és zuzmók ellen nyújt hatékony védelmet.

A penészedés megelőzése céljából a Fungi penészlemosó szilárd, tiszta, száraz és pormentes új felületre ecsettel, szórással hordható fel, 1 rétegben, 150-200 g/m2 mennyiségben. A felület 2 óra száradási idő után festhető le Fungi penészgátló belső falfestékkel. Amennyiben már penészes a felület, a falat alaposan át kell nedvesíteni a Fungi penészlemosóval, majd még nedvesen lekaparni a laza, málló részeket. Ha erősen fertőzött volt a felület, a lemosást meg kell ismételni (a folyadékot 2-3 rétegben javasolt felhordani). Száradás után szükség szerint javíthatók a vakolathibák, majd Fungi penészgátló belső falfestékkel festhető át a fal. Ezt a kezelést 2-3 évente célszerű újra elvégezni.

A kül- és beltéren is használható Fungi Alga Stop alkalmazásával elpusztulnak a betonon, homlokzatfestéken, vakolaton, kő-, kerámia-, illetve egyéb felületeken megtelepedett, általában zöld és fekete foltosodást előidéző élőlények. Az algaölő ecsettel, hengerrel vagy szivaccsal hordható fel, szórással nem. Kiválóan nedvesíti a különféle alapokat, a porózus felületekbe könnyen beszívódik. Új felületeken a kezelést és a felület száradását követően gomba- és/vagy algairtó anyagot tartalmazó festék felhordásával biztosítható a tartós védelem. A már kialakult fertőzést és foltokat a Fungi Alga Stoppal történő benedvesítést követően a még nedves állapotú felületről kaparással, csiszolással lehet eltávolítani. Ez után még egy réteg Fungi Alga Stop felhordása szükséges, amit hagyni kell a felületbe száradni. A Fungi Alga Stop védőhatása korlátozott ideig érvényesül. Tartós védelem vagy megfelelő gyakorisággal végzett lemosással, vagy tartós hatású festékkel történő átfestéssel érhető el.

 

sajátjaink

sajátjaink

hírlevél-feliratkozás