2011. november 28.

Egy kis fantázia elég az egyediséghez

Egy kis fantázia elég az egyediséghez

A schladmingi síparadicsom egyik snowboardboltjának belső kialakításához a Mevaco kezeletlen expandált lemezét alkalmazták, e divatos sportágnak világvárosi miliőt kölcsönözve, a közönség számára pedig valami újat nyújtva. A látható vezetékkötegekkel és a háromrétegű lemezből készült bútorzattal merész belsőépítészeti alkotás jött létre.

„Magam is snowboardozom” – mondja Egmund Gerhardter, az osztrák ramsaui Gerhardter & Lettner Edelstahltechnik ügyvezetője, aki ezáltal a legjobb előismeretekkel rendelkezett, amikor megkapta a feladatot, hogy a híres schladmingi síparadicsom Blue Tomato nevű snowboardshopjának üzletbelsejét kialakítsa. Mégpedig úgy, hogy az megfeleljen a snowboardosok kívánságainak: legyen városias, ipari jellegű, trendi és modern. Míg a síszaküzletekben korábban a fa dominált, ma a Mevaco expandált lemeze kap szerepet, és mindjárt 300 m2-en. „Itt minden a kezeletlen, nyersacélvinklikkel és U-profilokkal rögzített 115x48x18x1-es expandált lemez körül forog. Másképp szólva: ha megjelenik a rozsda, akkor azt rajta is hagyjuk” – mondja Egmund Gerhardter. Így néhány év múlva ez a patina a boltnak még iparibb jelleget kölcsönöz majd.

 

Egy kis fantázia elég az egyediséghez Egy kis fantázia elég az egyediséghez

 

Pedig az ide betérők már most is inkább New Yorkban érezhetik magukat, mintsem a Steiermarkbeli Schladmingban. „Hogy ezt a hatást tovább erősítsük, a lemezek mögé fekete csempét helyeztünk. Azok a falak pedig, amelyeken nincs expandált lemez burkolat, ipari üzemekre jellemző festést kaptak” – magyarázza. A látható vezetékkötegekkel és a háromrétegű lemezből készült bútorzattal így egy merész belsőépítészeti alkotás jött létre, amelynek a fiatalok körében nagy sikere van. „Számunkra ez azt jelentette, hogy néhány technikai kérdésre megoldást kellett találnunk” – mondja Egmund Gerhardter, akinek bútoripari vállalata a nemesacél és a fa együttes alkalmazásával új szeleket hirdet.

 

Egy kis fantázia elég az egyediséghez

 

„A falak helyreállításakor falemezeket erősítettünk fel, amelyekre előbb a filcburkolat, majd a fém került. Az ajtóknál és az ablakoknál kicsit nehéz dolgunk volt, hiszen ügyelni kellett arra, hogy a rombuszminta harmonikusan folytatódjék tovább.” Persze abban senki nem kételkedett, hogy a kivitelezés ne lenne tökéletes. „Első körben vizsgálat alá vontunk egy csomó lemezfajtát, de nagyon hamar visszatértünk a Mevaco expandált lemezéhez. Mivel már évek óta együtt dolgozom a céggel, tudtam, hogy termékeik minősége nagyon jó és minden megy, mint a karikacsapás.”

hírlevél-feliratkozás

épjog