cemix

2022. november 04.

Bármilyen rétegrendhez alkalmas oldalkifolyók

Bármilyen rétegrendhez alkalmas oldalkifolyók

Ha egy tetőről, teraszról hagyományos lefolyókkal nem oldható meg az esővíz elvezetése, vagy nem észszerű, akkor a kisebb tetőfelületek, balkonok, teraszok és loggiák víztelenítésére az attikalefolyók (oldalkifolyók) kínálnak alternatív megoldást.

Az épületen kívüli vízlevezetés alkalmazása több előnnyel jár:

• a hőszigetelést nem kell megszakítani, nem keletkezik hőhíd,

• a csapadékvíz-vezetéket nem kell hőszigetelni páralecsapódás ellen,

• a külső levezetés miatt elkerülhető az ejtővezeték épületen belüli zajhatása,

• az ejtővezeték az épületen belül nem foglal helyet,

• a födémet nem kell átfúrni, így nem gyengíti az épületet.

 

A HL-Attika lefolyórendszer jellemzői:

• bitumen, PVC, PP (FPO-hoz) szigetelőtáblákkal tervezhetünk,

• masszív, erős kapcsolat a szigetelőtábla és az átvezetőcső között,

• kompatibilis a HL teraszlefolyó elemekkel, így minden rétegrendhez alkalmas.

A HL68 attikalefolyó-sorozat 3 különböző szigetelőgallérral ellátott alapelemre épül (bitumen, PVC, PP). A nagy falvastagságú átvezető csőszakasz anyaga PP.

Bármilyen rétegrendhez alkalmas oldalkifolyók

A HL-Attika rendszer elemei a hasonló termékeknél masszívabbak, erősebb kivitelűek. Ez kizárja a gyenge megoldások beépítésekor sokszor tapasztalható, beázáshoz vezető töréseket, repedéseket.

A szigetelőtábla és az attikán átvezető csőszakasz egy cikkszám megadásával írható ki, mely a kívánt csőátmérőt is meghatározza, és a HL által kifejlesztett, nagyon megbízható művelettel illeszthető egymáshoz. A HL-Attika szigetelőtáblák átvezetőcső nélkül (csak DN110 csonk van rajta), vagy DN50, DN75 és DN110 csőméretekkel írhatók ki.

Bármilyen rétegrendhez alkalmas oldalkifolyók

A szigeteléstechnológiai lépéseket az elemrendszernek megfelelően dolgozták ki, amit minden HL-Attika elemhez mellékelnek a csomagoldásban. Így minden szakember megfelelő beépítési tájékoztatáshoz jut.

A klasszikus oldalkifolyó kialakítása után a táblákhoz normál vagy vésztúlfolyós lombkosár választható. Kiemelt fontosságú, hogy a HL-Attika család teljesen új lehetőségeket kínál a tervezőknek azzal, hogy a hagyományos oldalkifolyók további alkatrészek felhasználásával bonyolultabb rétegrendeknél is alkalmazhatók. A HL-Attika rendszerét ennek figyelembe vételével úgy alakították ki, hogy kombinálható, kompatibilis legyen a régóta jól bevált HL balkon- és teraszlefolyók elemeivel.

Bármilyen rétegrendhez alkalmas oldalkifolyók Bármilyen rétegrendhez alkalmas oldalkifolyók
Bármilyen rétegrendhez alkalmas oldalkifolyók Bármilyen rétegrendhez alkalmas oldalkifolyók

További fejlesztésként kialakították az alábbi ábrán látható HL163.1 vízátvezető gyűrűt is, mely a HL163-hoz hasonlóan képes a víz elvezetésére a szigetelésről úgy, hogy nem lassítja a felsőbb rétegekről összegyűjtött csapadék gyors kivezetését. A rendszer alkalmas DN75 cső tömített átvezetésére is.

Bármilyen rétegrendhez alkalmas oldalkifolyók

hírlevél-feliratkozás

épjog