Deceuninck

 

2016. január 13.

Beton támfalak és támasztékok vízszigetelése

Beton támfalak és támasztékok vízszigetelése

Támfalak építésekor gyakran elfelejtik beépíteni a megfelelő vízszigetelést, aminek következtében a beton ki van téve a légköri hatásoknak, illetve a víz beszivárgásának a fal mögül. Ez rövidebb élettartamhoz, nem túl esztétikus külső megjelenéshez, illetve a betonfelület sérüléseihez vezet.

Ezen túlmenően korrózió és rozsdásodás indulhat meg, megrepedezhet a festék, leválhatnak a vakolatok, kiválhatnak a sók a felületre és foltok jelenhetnek meg a felszínen. E problémák elkerülhetők a támfalak és támasztékok vízszigetelése szolgáló Hidrozol rendszer alkalmazásával.

Beton támfalak és támasztékok vízszigetelése

 

A Hidrozol rendszer összetevői

Beton támfalak és támasztékok vízszigetelése

1. Alapozó: Jukol Primer
A Jukol Primer víz alapú mikroemulziót és akrilátot tartalmazó speciális mélyalapozó. Erősen nedvszívó építőipari felületek diszperziós festékkel történő festése előtt, kiegyenlítő anyagokkal történő simítás és vékonyrétegű dekorációs vakolatok felhordása előtt alkalmazzuk.

2. Vízszigetelés: három rétegben felhordott Hidrozol
A Hidrozol száraz, cementalapú, iparilag előállított habarcs, amely kültéri és beltéri beton- és cementfelületek (vízgyűjtők, csatornarendszerek, lábazatok, betonkerítések, támfalak stb.) vízszigetelésére, valamint építési objektumok földbe ásott részeinek talajvíz betörésével szembeni védelmére alkalmas.

3. Dekoratív védelem: két rétegben felhordott Takril vagy Elakril betonfesték
A Takril polimer kötőanyagú diszperziós festék vertikális betonfelületek és egyéb, cementkötésű felületek, valamint egyéb kültéri és beltéri falfelületek dekorációs és por elleni védelmére. Kevésbé igénybevett helyiségek cementkötésű padlófelületeinek por elleni védelmére is alkalmas.
Az Elakril polimer kötőanyagú rugalmas festék vertikális betonfelületek és egyéb cementkötésű felületek dekorációs anyagaként, illetve por elleni védelmére alkalmas.

hírlevél-feliratkozás

épjog