Aluprof

2021. április 13.

Cégnév- és márkanévváltás az egyik legnagyobb hazai építőanyag-gyártónál

Cégnév- és márkanévváltás az egyik legnagyobb hazai építőanyag-gyártónál

32 évvel ezelőtt alapították a Lasselsberger Kft.-t, amely egy gyors névmódosítást követően Lasselsberger-Knauf néven hamar a hazai építőanyag-gyártás egyik meghatározó szereplőjévé vált. Tavaly újabb névváltáson esett át a cég, és már Cemix néven folytatja tovább működését. Összefoglaltuk, honnan jött és merre megy a veszprémi székhelyű építőanyag-gyártó.

A Lasselsberger Kft. 1990-ben kezdte meg működését Magyarországon. A felfutóban lévő veszprémi gyárban 1991 nyarán vásárolt részesedést az építőiparban komoly érdekeltségekkel rendelkező német Knauf család, így a cég innentől Lasselsberger-Knauf Kft. néven folytatta tevékenységét.

Az osztrák-német tulajdonosi kör magyar menedzsmentet bízott meg az irányítási feladatokkal, a vállalkozás pedig magyar munkavállalókat alkalmazott, deklaráltan magyar termékeket kezdett el gyártani és magyar brand építésébe fogott. Ez a felállás azóta is érvényes.

Az LB-Knauf/Cemix az alapításától fogva intenzív kutatás-fejlesztési tevékenységet végez, ennek köszönhetően számos technológiai újítást vezetett be úttörőként Magyarországon, és számos iparági minősítést érdemelt ki versenytársait megelőzve.

A cég Magyarországon egyedülálló, speciális műszerekkel felszerelt, az EU által akkreditált laboratóriummal rendelkezik. Nagyrészt az itt végzett nagyszabású kutatómunka eredménye, hogy a hazai gyártók között az LB-Knauf/Cemix kínálja az egyik legszélesebb termékportfóliót.

A több mint 30 éves múltra visszatekintő építőanyag-gyártó tulajdonosai hosszútávú stratégiai megfontolások alapján néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy a Lasselsberger-Knauf Kft. 2020 novemberének közepétől Cemix Hungary Kft. néven folytatja működését. A régiót is érintő döntés értelmében ez a márkanév immár Közép-Európa 6 országában van jelen, amivel a Knauf és a Lasselsberger család tulajdonában lévő vállalatcsoport tagjainak lehetősége nyílik a határok nélküli együttműködésre, fejlesztéseik összehangolására és erőforrásaik megosztására.

A cégnév- és márkanévváltás új lendületet adhat a Cemix-csoport közös fejlesztési tevékenységének. A veszprémi székhelyű cég emellett a jövőben még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni azoknak az ingyenes online szolgáltatásoknak a fejlesztésére is, amelyekkel az építkezés vagy felújítás előtt állóknak nyújt szakmai segítséget. Ennek egyik formája az a laikusok számára is érthető videókat és cikkeket tartalmazó Tudástár>>, amit bárki elérhet a Cemix online felületein>>.

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo