filmszemle

2021. április 14.

Energiatakarékos házépítés tudatos választásokkal

Energiatakarékos házépítés tudatos választásokkal

Az új épületekre vonatkozó energetikai szabályoknak való megfelelés elsőre komoly kihívásnak tűnhet. A dizájn Oscar-díjas Elegant ablakprofilokkal ez azonban nem jelenthet gondot, hiszen passzívházakhoz is alkalmas hőátbocsátási értékkel bírnak, és megjelenésükben is bármilyen elképzeléshez illeszkednek.

Garantált energiahatékonyság

Minden, jövő év júniusa után használatba kerülő új építésű épületnek meg kell felelnie a közel nulla energiaigényű követelményszintnek. Ez a szabályozás elsőre szigorúnak tűnhet, a napjainkban rendelkezésre álló energiahatékony termékek széles skálájának köszönhetően azonban ez mégsem okozhat komoly fejtörést. Ráadásul arra sem kényszerít bennünket, hogy a megjelenés terén kompromisszumokat kössünk az energiahatékonyság javára.

 

 

Az otthonok hőveszteségének jelentős része a nyílászárókon keletkezik, ezért az energiatakarékos épületek kialakítása során ez sarkalatos pont. Ezért is hasznos, hogy a Deceuninck legújabb fejlesztése, a hamarosan elérhető ThermoFibra technológia a Forthex technológiával ötvözve rendkívül stabil és alacsony hőátbocsátási jellemzőket biztosít. Ez az innováció egy termomerevítős ablaktokkal kombinálható, hosszú üvegszál merevítésű ablakszárny-fejlesztés, amellyel ráadásul – a megfelelő üveg használatával – a passzívházakkal szemben támasztott szigetelési elvárásoknak megfelelő ablakok is kialakíthatók. Továbbá az átlagosnál nagyobb méretű – 2,5 méteres szárnyakkal rendelkező – ablakok kialakítására is lehetőséget nyújt.

Energiatakarékos házépítés tudatos választásokkal

 

Minden elképzeléshez passzol

A technológia a Deceuninck díjnyertes Elegant profilrendszerével érhető el, amely hatkamrás kialakításával és 76 milliméteres beépítési mélységével ideális új építéshez és felújításhoz egyaránt. Akár 70 milliméteres üvegezési vastagsága pedig az extrém vastag hő- vagy hangszigetelő üvegezést is lehetővé teszi – akár 5. osztályú zajvédelmet is biztosíthat.

Megjelenésben is rengeteg lehetőséget kínál, hiszen a profil fehér mellett szürke maggal is elérhető. Az ablakok pedig ötvenféle dekorral választhatók, a faerezetmintáktól kezdve a vörös vagy antracit színen át a fémszemcsékkel gazdagított fóliáig.

Energiatakarékos házépítés tudatos választásokkal

A profilok egyedülálló jellemzője a karcsú, minimalista, modern dizájn, amely a PVC ablakok minden előnyével fel tudja venni akár a fa, akár az alumínium nyílászárók küllemét. Keskeny, szögletes formája tökéletesen illeszkedik a fal síkjába, így igazi éke lehet az energiatakarékos otthonnak.

Búcsi János, a Deceuninck termékmenedzsere

További információ: https://elegant.deceuninck.com/hu/

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Lakásbiztosítások, lakhatási célú vagyonbiztosítások rendhagyó felmondási joga

További költségek miatt módosíthatók az építési beruházási tárgyú közbeszerzési szerződések

Reklámfelületekre, utcabútorokra vonatkozó, 2024 januárjától hatályos előírások

A közbeszerzési törvény 2024 februárjától hatályos módosításai

Építési jog 2024 – Két félnapos konferencia, webinárium és szakmai konzultáció 2024. február 15-én (febr. 26-ig visszanézhető)

épjog