2012. június 04.

Gázbojler új burkolatban

Gázbojler új burkolatban

Két jó érv is szól amellett, miért alkalmazzunk környezetünkben perforált vagy struktúrlemezeket: ezek az alapanyagok egyrészt tetszetősek, másrészt sokoldalúan alkalmazhatók. Ezt a két jellemzőt akarta Frank Schäfer düsseldorfi lakos is kihasználni.

Frank Schäfer először is azt a kérdést tette fel magának, hogy mik is egy konyha előnyei. A válasz igazán egyszerű: nincs még egy hely, ahol ilyen kellemesen lehet a tartózkodást az élvezetekkel összekötni. Mi azonban a teendő, ha ezt az idillt elcsúfítja egy gázbojler? A leszerelése szóba sem jöhet. „Így jött az ötlet a készülék beburkolására” – mondja Frank Schäfer. „Persze a burkolatnak illeszkednie kellett a konyha berendezéséhez, s arra is ügyeltem, hogy a bojler működtetése akadálymentes legyen, hiszen karban kell tartani, sőt esetenként le is kell állítani. Egyszóval hozzá kell tudni férni.”

A Mevaco honlapját böngészve találta meg Frank Schäfer az ötletet. Biztos volt benne, hogy több legyet is üthet egy csapásra, ha a burkolatot nemesacél perforált lemezből készíti el. Egyrészt eltakarja a bojlert, másrészt a burkolat jól is mutat, ráadásul a lyukasztás gondoskodik a megfelelő szellőzésről, így betarthatók a biztonsági előírások. Maga az anyag masszív, s még több éves konyhai szolgálat után is tetszetős marad. Ezek után Frank Schäfer nekilátott a munkának. Düsseldorftól nem messze, Langenfeldben találta meg a lakatosmestert, Schiemannt, aki az ötletet továbbfejlesztette. „Az első vázlatokban perforált lemezből készült szekrény szerepelt” – emlékszik vissza Frank Schäfer. „Hihetetlenül lelkes voltam, hiszen nemcsak jól nézett ki, de még egy csomó helyet is kínált, ahova pakolni lehet. Aki olyan sokat tartózkodik a konyhában, mint én, nagyra becsüli ezt!”

Gázbojler új burkolatban

Gázbojler új burkolatban

Schiemann, a lakatosmester is csak elismerő szavakat tud mondani. „Persze a megrendelő arra is kíváncsi, árban mit fog ez neki jelenteni.” A Mevaco gyors tájékoztatása alapján a költségek megfeleltek elképzeléseiknek, és az egyedi méretre gyártott perforált lemez szinte azonnali szállítása megelégedettséget vívott ki. „Most már folyamatosan az jár a fejemben, hogy mit burkolhatok még a lakásomban perofált lemezzel, hogy még tetszetősebbé tegyem” – mondja nevetve Frank Schäfer.

Gázbojler új burkolatban

 

hírlevél-feliratkozás

épjog