2015. április 13.

Idén újraindul a Kingspan nagy sikerű Jövő Építésze pályázata!

Idén újraindul a Kingspan nagy sikerű Jövő Építésze pályázata!

A Kingspan Kft. másodszor hirdeti meg Magyarországon a Jövő Építészecímű pályázatát építészhallgatók számára. A népszerű pályázatra 2014-ben több mint száz diák regisztrált a www.jovoepitesze.kingspan.hu oldalon, akik közül harmincan adták be pályázatukat.

Az első helyezett Szuhányi Anna Szilvia diplomamunkaként készített anyagát 1 millió forint pénzjutalommal díjazta a zsűri. Önéletrajzában természetesen szakmai elismertséget mutat elért eredménye, munkahelyén azonban már diplomaosztáskor elhelyezkedett; egy éve dolgozik, emellett nyelvet tanul. Már korábban is hallott a Kingspan Kft.-ről, de a pályázat kidolgozása közben ismerkedett meg a cég – általa energiatudatosnak értékelt – termékeivel, azok specialitásaival.

Idén újraindul a Kingspan nagy sikerű Jövő Építésze pályázata!

Idén újraindul a Kingspan nagy sikerű Jövő Építésze pályázata!

A második helyezést Jóföldi Barna szerezte meg, munkáját 500 ezer forint pénzjutalommal honorálták. Hosszútávra tervez, szakmai fejlődésre, továbbképzésre fogja felhasználni a nyereményt. A már építészmérnök tervezőként dolgozó szakember sikeresnek értékeli a kezdeményezést; a pályázat során hasznosnak bizonyult a Kingspan segítőkész kollégáitól kapott támogatás és konzultáció. Bár a cég termékeit már korábban is ismerte, terveiben még nem használta fel azokat; a pályázat során mélyült el tudása, és ismerte fel a termékek kínálta lehetőségeket, például az íves formák megalkotásában. Szívesen vállalkozna Kingspan csarnoképítésre; véleménye szerint a cég termékei nagyon jó lehetőségeket és gyors kivitelezhetőséget nyújtanak.

 

A pályázás feltételei

A résztvevők idén is magyarországi, szakirányú felsőoktatásban tanuló hallgatók lehetnek, akiknek olyan eredeti tervkoncepciót kell beadniuk, amely tetszőleges funkciójú, de legalább 1000 m2 hasznos alapterületű épület megvalósítását célozza. Azok a hallgatók is indulhatnak, akik tavaly is részt vettek a megmérettetésben – természetesen amennyiben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

A pályázat elkészítésénél a hallgatóknak az alábbiakat kell szem előtt tartani:

  • energiahatékonyság,
  • innovatív jelleg,
  • megvalósíthatóság (tűzvédelem, statika stb.),

emellett fontos, hogy a prezentáció módjára is nagy figyelmet fordítsanak.

A beadott munkákat idén is elismert iparági szakemberek fogják értékelni.

Pályázni a folyamatosan frissülő www.jovoepitesze.kingspan.hu oldalon lehet. További információk a Kingspan Marketing osztályától, a jovoepitesze@kingspan.hu email-címen kérhetők.

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog