2011. július 25.

A cserepek szorosan egymásba kapaszkodnak

A cserepek szorosan egymásba kapaszkodnak

Hagyományos és modern megjelenésű épületek egyedi tetőkialakításaira kínál lehetőséget az új-zélandi Gerard tetőcserépcsalád. A termékek kis önsúlyukból adódóan könnyű tetőszerkezetekre is biztonsággal szerelhetők. A cserepek lelke az alumínium-cink ötvözettel bevont acéllemez, amit akrilgyanta rétegek és kőzúzalék takaróréteg fed.

A Gerard cserepeket, bár könnyűek (7 kg/m2), még az orkánerejű szél sem képes kiemelni a tetőből, ami egyedülálló vízszintes rögzítéstechnikájuknak köszönhető: a különleges profilkialakítású tetőcserepek szorosan egymásba kapaszkodnak, és minden cserepet nyolc ponton, a tetőcserép orra felől elmozdíthatatlanul rögzítenek. Ez a rögzítési mód bármilyen erős szélben megakadályozza a beázást, illetve a tetőcserepek elmozdulását. (Más tetőfedő anyagokat függőlegesen rögzítenek, vagy egyszerűen csak a cserép súlyát használják fel arra, hogy a helyükön tartsák az elemeket, ami azzal a veszéllyel jár, hogy az erős szél kiemelheti a tetőcserepeket a helyükről.)

A cserepek szorosan egymásba kapaszkodnak

A cserepek jól viselik a hó nyomását, és nem tesz kárt bennük a jég és a fagy sem. A kőzúzalékos bevonat elősegíti a lassú, biztonságos hóolvadást, a hó nem csúszik meg a cserép felületén. A cserepek a legszigorúbb tűzállósági és tűzvédelmi követelményeknek is eleget tesznek, és a felületükön lévő kőzúzalék minimálisra tompítja az eső okozta zajt. A kis önsúlyú és viszonylag nagy felületű cserepekkel a rendszer gyorsan, szakszerűen kivitelezhető, ami a nagyobb tetőfelületek fedésénél különösen előnyös lehet.

A cserepek szorosan egymásba kapaszkodnak

 

Gyártás és forgalmazás egy kézben

Az új-zélandi AHI Roofing Ltd., az AHI Roofing Kft. anyavállalata európai gyárát Várpalotán üzemelteti – itt készülnek egész Európa, sőt már Afrika számára is az acél tetőcserepek. A Gerard tetőcsalád Magyarországon már tizenhat éve töretlen lendülettel tartó forgalmazását már közvetlenül maga a gyártó, az AHI Roofing Kft. végzi.

 

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo