Deceuninck

 

2013. január 31.

Áttört homlokzatok patinásodó fémlemezből

Áttört homlokzatok patinásodó fémlemezből

Az építészet 21. századi útkeresésének egyik ígéretes irányzata a fémlemezből készült áttört homlokzatok készítése. Az ilyen épületburkok egyedülálló könnyedséget, légiességet – egyfajta időtlenséget – kölcsönöznek a kubusnak, miközben a homlokzatot több rétegűvé teszik, egyéb megoldásokra is lehetőséget nyújtva.

A bevonat nélküli, természetes, nemes felületű Rheinzink fémlemezek az áttört homlokzatok megvalósításában is a legigényesebb megoldást nyújtják. A strukturált felület kivitelezése során szükségszerűen kialakuló vágási éleknél nem sérül a festés, nincsen szükség újrajavításra.

Áttört homlokzatok patinásodó fémlemezből 

A homlokzat rétegrendjén belül akár változó színű fényeket is el lehet rejteni, amelyek az áttört felületen misztikusan áttűnő effektekkel folyamatosan változóvá, organikusan élővé varázsolják az épületet – ezzel egy másik előremutató építészeti irányzat újraértelmezésének is teret adva az alkotók számára.

Ahogyan minden Rheinzink-lemez felületén, itt is magától alakul ki az a védő patinaréteg, amelytől a lemezek felülete bármilyen alkalmazásban értékesen antikolódott megjelenésűvé válik, ami tartósan semmilyen bevonattal nem utánozható. Az egyedi, különleges építészeti megjelenítések számára a textúrák és mintázatok változatos, széles választéka érhető el.

Áttört homlokzatok patinásodó fémlemezből

 

Rheinzink – Always better a Bau 2013 vásáron

Az új termékcsoportokat a novemberi világpremiert követően a Rheinzink a Münchenben megrendezett Bau 2013 vásáron mutatta be először – a szélesebb publikum számára is kézzel tapinthatóan. A vásárt meglátogató érdeklődők nemcsak a fokozott igénybevételű helyekre is alkalmazható Protect Line termékcsaládot, hanem a belsőépítészeti alkalmazások igényeire kifejlesztett Interieur Line lemezeket is megismerhették.

Áttört homlokzatok patinásodó fémlemezből

 

Új grafitszürke felület

Különös érdeklődés övezte a már közismert, természetes módon patinásodó Rheinzink lemezeket összefogó Patina Line termékcsalád új, továbbfejlesztett elemét, a PrePatina graphite-grey felületű lemezt, amely a korábbinál még „grafitosabb” felületével kivívta a németországi és a más országokból a vásárra látogató építészek elismerését, és máris új építészeti ötletek megvalósítására ihlette őket.

Áttört homlokzatok patinásodó fémlemezből

hírlevél-feliratkozás

épjog