2014. szeptember 15.

Könnyű betoncserép, kifejezetten felújításokhoz

Könnyű betoncserép, kifejezetten felújításokhoz

A Mediterrán Magyarország Kft. – a folyamatosan változó piaci igényekre reagálva idén – tavasszal új terméket hozott a piacra. Ezt a fizikai paramétereiben és súlyában is újdonságot hozó, speciális, felújítóknak szánt Synus márkanevű tetőcserepet a Construma kiállításon ismerhette meg a szakma, illetve a vásárlóközönség.

A héjazat tömege a fedélszék mértékadó terhelésében jellemzően 20 százalék alatti hányadot tesz ki, ilyen módon a laikusok betoncserepekkel kapcsolatos félelmei és beidegződései alaptalanok. Előfordulhat azonban olyan eset, amikor a legkisebb tehernövekedés sem engedhető meg – a Synus tetőcserép kifejezetten ilyen esetben nyújt megoldást.

Az új cserép megtartja a beton előnyös tulajdonságait, ám könnyebb az átlagos betoncserepeknél – az égetett agyag/kerámia termékekkel azonos tömegű, így számos esetben a legkisebb tehernövekedéssel sem kell számolni a felújítás során.

A Synus tetőcserép fő előnyei:

  • könnyű;
  • kiemelkedően tartós;
  • vihar- és fagyálló;
  • vízzáró;
  • színtartó és sima felületű;
  • 30 év írásos garancia;
  • kedvező ár.

Könnyű betoncserép, kifejezetten felújításokhoz

A Mediterrán Magyarország Kft. – hazánk egyetlen, kilenc évtizede működő, magyar tulajdonban lévő építőipari nagyvállalata – két magyarországi gyárában a legfejlettebb technológiával készülnek a betoncserepek. A gondosan válogatott, természetes alapanyagokból számítógép vezérelte keverőben áll össze a földnedves betonmassza. A beton alapanyagában színezett, a kívánt színt oxidfestékkel kapja, ezért az egyes cserepek színe nagy felületen is homogén. A betonfelületet védőréteg borítja, amely színében megegyezik az alapelem színével. Ez a réteg további védelmet nyújt a mohásodás és a szennyezett levegőjű városok káros füstgázhatásával szemben is.

A Terrán tetőcserepek – korábbi nevén Mediterrán – a modern gyártástechnológiának, a prémiumkategóriás felületkezelésnek és alapanyaguknak köszönhetően kiváló minőségűek. Természetes színeikkel és alapanyagaikkal harmonikusan illeszkednek a környezetbe, ezáltal nagy szerepet vállalnak a környezet alakításában, de csakis esztétikai vonatkozásban.

Kapcsolódó cikkek:

Fischer

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo