2014. szeptember 15.

Könnyû betoncserép, kifejezetten felújításokhoz

Könnyû betoncserép, kifejezetten felújításokhoz

A Mediterrán Magyarország Kft. – a folyamatosan változó piaci igényekre reagálva idén – tavasszal új terméket hozott a piacra. Ezt a fizikai paramétereiben és súlyában is újdonságot hozó, speciális, felújítóknak szánt Synus márkanevû tetõcserepet a Construma kiállításon ismerhette meg a szakma, illetve a vásárlóközönség.

A héjazat tömege a fedélszék mértékadó terhelésében jellemzõen 20 százalék alatti hányadot tesz ki, ilyen módon a laikusok betoncserepekkel kapcsolatos félelmei és beidegzõdései alaptalanok. Elõfordulhat azonban olyan eset, amikor a legkisebb tehernövekedés sem engedhetõ meg – a Synus tetõcserép kifejezetten ilyen esetben nyújt megoldást.

Az új cserép megtartja a beton elõnyös tulajdonságait, ám könnyebb az átlagos betoncserepeknél – az égetett agyag/kerámia termékekkel azonos tömegû, így számos esetben a legkisebb tehernövekedéssel sem kell számolni a felújítás során.

A Synus tetõcserép fõ elõnyei:

  • könnyû;
  • kiemelkedõen tartós;
  • vihar- és fagyálló;
  • vízzáró;
  • színtartó és sima felületû;
  • 30 év írásos garancia;
  • kedvezõ ár.

Könnyû betoncserép, kifejezetten felújításokhoz

A Mediterrán Magyarország Kft. – hazánk egyetlen, kilenc évtizede mûködõ, magyar tulajdonban lévõ építõipari nagyvállalata – két magyarországi gyárában a legfejlettebb technológiával készülnek a betoncserepek. A gondosan válogatott, természetes alapanyagokból számítógép vezérelte keverõben áll össze a földnedves betonmassza. A beton alapanyagában színezett, a kívánt színt oxidfestékkel kapja, ezért az egyes cserepek színe nagy felületen is homogén. A betonfelületet védõréteg borítja, amely színében megegyezik az alapelem színével. Ez a réteg további védelmet nyújt a mohásodás és a szennyezett levegõjû városok káros füstgázhatásával szemben is.

A Terrán tetõcserepek – korábbi nevén Mediterrán – a modern gyártástechnológiának, a prémiumkategóriás felületkezelésnek és alapanyaguknak köszönhetõen kiváló minõségûek. Természetes színeikkel és alapanyagaikkal harmonikusan illeszkednek a környezetbe, ezáltal nagy szerepet vállalnak a környezet alakításában, de csakis esztétikai vonatkozásban.

hírlevél-feliratkozás

épjog