2022. november 16.

Segítség a tetőt építőknek a legjobb döntés meghozatalában

Segítség a tetőt építőknek a legjobb döntés meghozatalában

A rezsiköltségek drasztikus emelkedése az ingatlanpiacra is hatással van: a korszerűtlen, szigetelés nélküli házak lényegesen nehezebben értékesíthetők. A megújuló energiaforrások kiaknázása iránti igény folyamatosan nő, az energiatudatos otthonok kelendőbbek és magasabb áron találnak gazdára. A Terrán környezettudatos megoldásaival és hasznos információkkal segít a megfelelő választásban.

Egy az ingatlanpiac őszi állapotát vizsgáló felmérés szerint (A Knauf Insulation és az Otthontérkép Csoport közös kutatása) az energiaárak drasztikus emelkedése az ingatlanpiacra is komoly hatással volt. Megnőtt a korszerűtlen, szigetelés nélküli házak kínálata, értékesítésük azonban lényegesen nehezebb lett, illetve irányáruk 5-10 százalékos csökkenése figyelhető meg. A tisztaenergiát hasznosító, fenntartható ingatlanok kereslete viszont felmenőben van, ezáltal gyarapodott az energetikai korszerűsítés iránti igény is. Felújítani, korszerűsíteni tehát rövid- és hosszútávon is kifizetődő: akár a rezsiköltségek optimalizálása, akár az energiatakarékoskodás, akár a környezetünk védelme a cél.

 

Energetikai korszerűsítés a Terránnal: MediCOMFORT, Generon

A tetőszerkezetben elhelyezkedő hőszigetelésnek fontos szerepe van: csökkenthető az épület hővesztesége, megőrizhető a lakótér komfortos klímája és energiamegtakarítás érhető el.

A Terrán MediCOMFORT tető-hőszigetelő rendszerét PIR-táblák alkotják, melyek a szarufák felett elhelyezve és összeillesztve felületfolytonos, zárt hőszigetelő réteget képeznek, így kiküszöbölve a szarufák vonalában jelentkező hőhidakat. A MediCOMFORT termékcsalád különböző típusai felújításhoz és új építéshez egyaránt alkalmasak.

Az optimális tető-hőszigetelés mellett a Terrán saját megoldást kínál a zöldenergia-termelésre a Generon napelemes tetőcseréppel. A betoncserépbe integrált napelem mára közel 400 épületnél bizonyított, ami megközelítőleg 190 000 beépített modult jelent. A megoldás lényege, hogy minden egyes cserép külön szolárpanelként működik, azaz a Terrán Generon tökéletesen belesimul a tető síkjába, így modern, prémium megjelenést nyújt. A napelemes tetőcseréppel nemcsak a rezsiköltségeink csökkenhetnek, hanem az ingatlanunk értéke is nő.

Segítség a tetőt építőknek a legjobb döntés meghozatalában

 

A Terrán segíti a tájékozódást és a döntést

A több mint száz éves Terrán a környezettudatosság mellett abban is elkötelezett, hogy mindenki számára elérhető tudásanyaggal, részletes és pontos információkkal segítse mind az építészeket, mind a vásárlókat döntéseik meghozatalában. Ezért számos felületen informatív tudásanyaggal szolgál.

A Tetőt Építek a Terrán szakmai felülete, ahol az információk mellett inspirációt is kaphatunk: bátran fordulhatunk az oldalhoz, ha nehezen tudunk választani a modern vagy a klasszikus Terrán cserepek közül, de akkor is, ha a tetőfólia kiválasztásában lenne szükségünk segítségre.

Segítség a tetőt építőknek a legjobb döntés meghozatalában

A letölthető Tetőfelújítási Tudástár minden releváns kérdést és választ tartalmaz, amire szükségünk van még a felújítás megkezdése előtt.

A Tetőt Építek felületéről egyetlen gombnyomással elérhető az Ácskereső oldal, ahol megyénkénti bontásban találhatjuk meg azt a szakembert, aki segíti álmaink otthonának megvalósulását, sőt Generon Specialistákra is kereshetünk. A szakember kereső mellett a Terrán olyan hasznos tanácsokkal is szolgál az Ácskereső oldalon, amelyekből például megtudhatjuk, hogy mitől lesz igazán viharálló a tetőnk.

Ingyenes anyagszükséglet-számítást is kérhetünk a Terrán szaktanácsadójától, hogy megtudhassuk, mennyi cserépre, beton-, fém- és műanyag rendszerelemre van szükségünk.

A tetőépítés vagy -felújítás előtt állókat segíti a Terrán TetőKalkulátor: a tetőcserepek mellett, a Generonra és az ereszcsatorna-rendszerre is díjmentes, nagyságrendi árajánlat készíthető. A kalkulátorban megadhatjuk a tető méretét, formáját, hajlásszögét, és a teljes cserépkínálatból is válogathatunk.

Segítség a tetőt építőknek a legjobb döntés meghozatalában

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog