autodesk

2015. május 20.

Légtisztító tetőszigetelés

Légtisztító tetőszigetelés

A NOx (nitrogén-oxid) a fosszilis tüzelőanyagok elégetése során keletkező környezetkárosító melléktermék, ami egyre nagyobb mennyiségben termelődik, szennyezve a környezetet és a levegőt. Az Icopal Noxite olyan speciális bitumenes vízszigetelő lemez, ami megoldást kínál a levegő tisztítására, a káros NOx-részecskék semlegesítésére.

Az Icopal Noxite bitumenes lemez felső felületi bevonata fehér színű titán-dioxiddal (TiO2) ellátott palazúzalék, ami katalizátorként működik. Az ultraibolya sugárzás hatására a tető „aktiválódik”: a titán-dioxid bevonatos palazúzalék kölcsönhatásba lép a NOx-részecskékkel, és semleges kémhatású NO3 nitráttá alakítja át, mely vegyület az esővel együtt távozik a tetőről. Az Icopal Noxite több mint 85 százalékos hatékonysággal képes semlegesíteni a NOx-részecskéket, mielőtt lemossa azokat az esővíz.

Légtisztító tetőszigetelés

A Noxite bevonat hatása a tető egész élettartama alatt érezhető. Egy 1000 m2-es Noxite szigetelésű lapostető évente 52 millió m3 szennyezett levegőt képes semlegesíteni, így kitűnő környezetvédő és -tisztító lehetőséget nyújt mind a lakóterületek, mind az ipari épületek tulajdonosai számára. A bevonat további kedvező hatása, hogy fehér színének köszönhetően jelentős mértékben visszaveri az UV-sugarakat, így a tetők felületi hőmérséklete, illetve a környezeti hőterhelés is alacsony marad.

Légtisztító tetőszigetelés

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

Kötelező marad az energetikai tanúsítvány elkészíttetése eladás vagy bérbeadás esetén

Engedély nélkül építhetők a fagyvédelmi szélgépek (vagy csak az alapjuk)

A „Plázastop” előírásokat már egyes közlekedési létesítményeknél is alkalmazni kell

Új veszélyhelyzeti rendelkezések: közmeghallgatás személyesen megjelenő résztvevők nélkül

Kihirdették az új energetikai tanúsítványról és új energetikai szabályozásról szóló jogszabályokat

épjog