2012. szeptember 11.

Nem csak ipari épületekre alkalmazhatók a fém burkolati elemek

Nem csak ipari épületekre alkalmazhatók a fém burkolati elemek

Az elmúlt években a fémlemez burkolatok egyre szélesebb körű térhódítása tapasztalható: alkalmazásukkal nemcsak az ipari építészetben, hanem középületek, irodaházak vagy akár lakóépületek homlokzatán is találkozhatunk.

A ThyssenKrupp Építőelemek Kft. az Európa egyik legszélesebb fémlemezburkolat-kínálatával rendelkező ThyssenKrupp cégcsoport exkluzív, különleges megjelenést nyújtó burkolati elemeit forgalmazza, valamint igényes, acélfegyverzetű szendvicspaneleket gyárt. Az elemek a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a legújabb elvárásoknak is megfelelnek, tág teret nyújtva a tervezői kreativitásnak az egyedi homlokzatkialakításokhoz. A burkolatok új épületekhez vagy átalakítandó, felújítandó homlokzatokhoz egyaránt jó megoldást kínálnak, megfelelve a minőségi követelményeknek és az igényes esztétikai elvárásoknak.

 

Nem csak ipari épületekre alkalmazhatók a fém burkolati elemek
A népligeti Volánbusz pályaudvar épülete szinusz hullámlemezzel készült


Homlokzatra lemeztermékekből a kommersz kishullámú trapézlemez burkolatoktól a rendszerként forgalmazott sávos burkolatig sokféle profil alkalmazható. Kishullámú trapézlemezek 24 mm profilmagasságtól 50 mm-ig, 0,63 mm lemezvastagságtól 1,5 mm-ig tervezhetők, vízszintes, függőleges vagy átlós fektetéssel. A hullámlemez 18 mm-től 42 mm profilmagasságig alkalmazható. A homlokzatok és tetőburkolatok kialakítása elérhető ívesített donga vagy úgynevezett poligonívekkel.

 

Nem csak ipari épületekre alkalmazhatók a fém burkolati elemek
Szálloda, Berlin, Brandenburgi repülőtér


Az utóbbi évek sokoldalú, innovatív fejlesztéseinek eredményeként a Hoesch Planeel sávos homlokzatburkolat-rendszer feszültségmentesen kezeli a fémburkolatok hőtágulását, elkerülve a felületi deformációt. A szabadalmaztatott rendszer segítségével a szigetelés egészen a passzívházi kritériumokhoz alakítható. A különleges megjelenésről a Hoesch Planeel Siding elemekhez kifejlesztett „matt-de-luxe” színskála, valamint a tükröződésmentes, matt felület gondoskodik, a tartósságról pedig a speciális ZM EcoProtect horganyösszetételű bevonat, aminek védőhatása akár a 30 évet is elérheti.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo