2017. augusztus 02.

Könnyű vagy nehéz a kerámiacserép fedés?

Könnyű vagy nehéz a kerámiacserép fedés?

Akár felújításról, akár új épület tervezéséről van szó, a héjalás kiválasztásakor esetenként a tetőfedés négyzetméterenkénti tömege is szempont lehet – a Tondach kerámia tetőcserép kínálatában nehéz és könnyű tetőfedési igényre egyaránt található megfelelő termék.

Sokszor elhangzik a kérdés: a kerámia tetőcserép könnyű vagy nehéz? A jó hír az, hogy nem kell választani, hiszen lehet könnyű is és nehéz is. A Tondach Alkalmazási és tervezési útmutató 22-23. oldalán részletes táblázat tartalmazza az egyes tetőcserepek egységnyi felületre eső tömegét (kg/m2) a tetőhajlásszög függvényében. 45°-os tetőhajlásszög esetén például a Tondach legkönnyebb fedése a Tondach Nativa Plus és a Tondach Twist XXL (32,6 kg/m2), a legnehezebb fedés pedig a Tondach Óvárosi Táska (64,5 kg/m2).

A Twist XXL (30×50 cm) tetőcserép előnyei a kis tömeg mellett:

  • alacsony hajlásszögű tetőkre (≥ 15°) is alkalmazható;
  • négyzetméter-szükséglete 9,23-10,6 darab;
  • 1 darab tetőcserép tömege: 3,5 kg;
  • kiváló illeszkedés, ezáltal kiváló vízzárás;
  • por és porhó ellen is véd;
  • a tetőcserép háromféle felülettel kapható: Natur, FusionColor, FusionProtect.

Könnyű vagy nehéz a kerámiacserép fedés?

 

A Twist termékeket a Tondach három termékcsaládba osztotta:

A Natur Line termékcsaládban a Tondach megbízható minőségű kerámia tetőcserepeket kínál. A téglavörös színű kerámia tetőcserepek semmi máshoz nem hasonlítható természetes érzést nyújtanak. A kerámia porózus szerkezete segít kiegyenlíteni a nappali és az éjszakai hőmérséklet-ingadozást, ezáltal egészséges lakókörnyezetet és kellemes lakóklímát kínál. (Ajánlott termék: Tondach Nativa Plus téglavörös.)

Könnyű vagy nehéz a kerámiacserép fedés?

A Color Line paletta termékeit időtálló védelemmel látták el. Az így létrejött FusionColor felület szavatolja, hogy a tető hosszú ideig megőrizze eredeti színét. A színeket kialakító természetes földásványok a több mint 1000 °C-on végbemenő kiégetés során fuzionálnak, azaz eggyé válnak a cseréppel. Egyes technológiákkal szemben a FusionColor védelem nem egy bevonat, hanem a cserép maga, így nem kopik le, nem színeződik el. A technológia további jótékony velejárója a Nap UV sugaraival szembeni fokozott ellenálló képesség. (Ajánlott termék: Tondach Twist terrakotta és terrabarna.)

A Protect Line termékcsalád tetőcserepei különleges szépségükkel kitűnnek a környezetükből. Arról, hogy ez a szépség időtálló maradjon, a cserepek speciális FusionProtect felülete gondoskodik. A Color Line termékekhez képest megnövelt ásványi anyag tartalom eredménye a keményebb, simább, ellenállóbb felület. A FusionProtect tetőcserepek hatékonyan ellenállnak a Nap UV-sugárzásának, a saveróziónak és a mohásodásnak is, így a tető szép marad egy életen át. (Ajánlott termék: Tondach Twist piros, barna, néró, rézbarna és antracit.)

Vidóczi Árpád

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo