2012. december 08.

Korszerű hőszigetelés kenderből

Korszerű hőszigetelés kenderből

A kender a legrugalmasabb és legerősebb természetes rost, melyet rovarok és rágcsálók nem támadnak. A kenderrost alapú, kiemelekedő hőszigetelő képességű Steico Canaflex táblák tető-, fal- és padlószerkezetek hő- és hangszigetelésére alkalmasak. Anyagszerkezetükből adódóan a táblák kiváló páraszabályozó tulajdonságúak.

Az építőipar ökotermékekre irányuló egyre nagyobb érdeklődésére válaszul szélesedett a Steico termékkínálata a kenderrost alapú szigetelőanyagokkal. A rugalmas kendertáblák beépíthetősége kimondottan felhasználóbarát: vágás közben nem okoznak viszketést, nem karcolnak, egyszerű eszközök segítségével méretre szabhatók, a vágáskor keletkező hulladékdarabokkal pedig könnyedén szigetelhetők kisebb rések.

Korszerű hőszigetelés kenderből

A táblák hőátbocsátási tényezője: λD=0,043 W/mK, emellett magas hőtároló képességgel rendelkeznek: a nap folyamán elnyelik a meleget, majd azt mintegy 12 órás késleltetéssel adják le a belső terek felé, akkor, amikor kívül hűvösebb van. Így nyáron a helyiségekben kellemes hűvöst, míg télen kellemes meleget teremtenek.

Az 1200×575 mm-es Steico Canaflex táblák 40–240 mm vastagságban kaphatók.

Korszerű hőszigetelés kenderből

hírlevél-feliratkozás