2024. június 14.

Mikor érdemes ablakot cserélni?

Mikor érdemes ablakot cserélni?

Az energiaárak emelkedésével egyre fontosabbá vált, hogy minél több energiát tudjunk megtakarítani otthonainkban. Éppen ezért nem mindegy, milyen nyílászárókat választunk, hiszen jó hőszigetelésű ablakokkal és ajtókkal a fűtési költségek akár 30 százaléka is megtakarítható. Megfelelő karbantartással a korszerű műanyag ablakok élettartama 35 év is lehet, bizonyos esetekben azonban már korábban is szükség lehet cserére. A Deceuninck szakértői összegyűjtötték az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

 

Ha 15 éven belül volt ablakcsere, akkor alapvetően még nincs szükség egy újabbra, ha az ablakok egyébként megfelelően működnek. A PVC ablakok ma már olyan alapanyagokból készülnek, amelyek miatt nem kell tartani az elszíneződéstől vagy a vetemedéstől, a speciális UV-stabil alapanyagokkal pedig az UV-fény roncsoló hatása is kivédhető. Ettől függetlenül a megfelelő tisztítás és ápolás a műanyag nyílászárók esetében is elengedhetetlen ahhoz, hogy évtizedekig jól működjenek és csak akkor kelljen lecserélni őket, amikor már tényleg eljárt felettük az idő.

Mikor érdemes ablakot cserélni? Mikor érdemes ablakot cserélni?

A rendszeres, professzionális karbantartás egy olyan befektetés, ami évekkel meghosszabbíthatja az ablakok élettartamát. Ám egy idő után ennek ellenére is szükség lehet ablakcserére, például, ha az ablakok rosszul záródnak, huzatosak, párásodnak, rossz a hangszigetelésük, vagy valamilyen látható károsodás jelenik meg rajtuk” – mondja Búcsi János, a Deceuninck szakembere.

Amennyiben 15 évesnél régebbiek az ablakok, érdemes lehet megfontolni újak beszerzését, mivel a gyártási technológia folyamatos fejlődésével a mai modern ablakok lényegesen jobb hőszigetelő tulajdonságokkal bírnak elődeiknél. A Deceuninck Elegant PVC profilokból készült ablakok például kiváló, Uf = 0,93 W/m2K-es hőátbocsátási értékkel rendelkeznek.

Mikor érdemes ablakot cserélni?

 

Fenntartható ablak hulladékból

Ha az ablakcsere mellett döntünk, ideális választás lehet a Deceuninck Elegant termékcsaládja, melynek tagjai a legkiválóbb minőségű anyagokból készülnek, így rendkívül hosszú élettartammal bírnak. Nagyon erősek, nem rothadnak el, és tartják az alakjukat, valamint a nedvesség és a napfény sem károsítja őket. A PVC profilok a legmagasabb hőszigetelési értékkel rendelkeznek a piacon, és minden követelménynek megfelelnek az energiahatékonyság terén. Emellett légmentesek, víz- és szélállók, így biztosítják a kívánt kényelmet időjárástól függetlenül. Az Elegant ablakok zajszűrés tekintetében is kiemelkedőek: a különböző üvegvastagságok minden körülmények között optimális zajszűrést kínálnak.

Mikor érdemes ablakot cserélni?

A vállalat Phoenix termékcsaládja azok számára lehet kiváló megoldás, akik minden szempontból fenntartható nyílászárót keresnek. A Phoenix egy minden elemében megújuló ablakprofil, amely Európában egyedülálló módon 100 százalékban újrahasznosított PVC-ből készül. A PVC újrahasznosítása 90 százalékkal kevesebb energiát igényel és kilogrammonként 2 kilogrammal kevesebb szén-dioxid-kibocsátással jár, mint az új anyag előállítása, mivel az extrudált profilok gyártásához a Deceuninck a használt műanyagból kinyert úgynevezett reciklátumot használja, amely nem igényel további megmunkálást.

A rendelésre kapható Phoenix profilok 76 milliméteres beépítési mélységgel érhetők el, és Forthex termomerevítővel megerősített tokkal rendelkeznek. A keretek az egyenes kialakítású Infinity Phoenix szárnnyal kombinálhatók, amely egyszerűségének és minimalista, keskeny megjelenésének köszönhetően sokoldalúan használható. A Phoenix ablakprofilok külső borításához az Elegant termékcsalád teljes dekorfóliaválasztéka rendelkezésre áll, így a megrendelők 57 féle színű és mintázatú fólia közül választhatnak négy különböző stílusban: természetes fa, színes fa, egyszínű és fémes színek.

Mikor érdemes ablakot cserélni?

 

Minden ablak számít!

A Deceuninck új, „Minden ablak számít” szlogennel fémjelzett kampánya az ablakok újrahasznosításának, valamint az energiahatékony nyílászárók használatának fontosságára hívja fel a figyelmet. A Deceuninck ablak- és ajtóprofiljai az alábbiakkal járulnak hozzá az otthonok kényelméhez, a harmonikus közösségi élethez és egy fenntarthatóbb bolygóhoz:

  • 100%-os újrahasznosíthatóság: A Deceuninck nyílászáró-profilok teljesen újrahasznosíthatók, ezért a vállalat kevesebb elsődleges nyersanyagot használ, ami jó a bolygónknak.
  • Minimális CO2-kibocsátás: A vállalat folyamatosan keresi a lehetőségeket a CO2-kibocsátás további csökkentésére. Az optimális hőszigetelésű ablakok csökkentik az otthonok karbonlábnyomát.
  • Kiváló hőszigetelési értékek: A Deceuninck ablakok és ajtók kiváló hőszigetelést és maximális energiahatékonyságot garantálnak, melynek köszönhetően egyszerre élvezhetjük a kényelmes élet és az alacsonyabb energiaszámlák előnyeit.
  • 300 éves PVC-életciklus: A Deceuninck ablakok akár 8 alkalommal is újrahasznosíthatók minőségromlás nélkül, így élettartamuk akár a 300 évet is elérheti.
  • Saját újrahasznosító üzem: A Deceuninck profilok fenntartható módon készülnek a vállalat diksmuide-i műanyag-újrahasznosító egységében, amely Európa egyik legnagyobb kapacitású létesítményeként évi 45 000 tonna anyagot képes befogadni újrahasznosításra.

 

Látogasson el a kampány weboldalára: https://everywindowmatters.com

 

Tekintse meg a kampányvideót:

(x)

hírlevél-feliratkozás

épjog