2023. augusztus 01.

Számos újdonságát mutatta be a Hörmann az idei Bau-n

Számos újdonságát mutatta be a Hörmann az idei Bau-n

A világ egyik vezető garázskapu és bejárati ajtó gyártójaként a Hörmann ismét képviseltette magát a müncheni BAU-n. A profiljában világelső, 2023-ban is számtalan új termékkel és fejlesztéssel megjelenő cég bemutatta a kapuk, ajtók, tokok, meghajtások és beléptető rendszerek újdonságait, melyek mellett a tárolórendszerek is megjelentek.

2023-ban is megrendezték Münchenben az egyik legnívósabb építőipari kiállítást, a BAU-t, melyet idén a „Klímaváltozással járó kihívás” témakörére fűztek fel a szervezők. A kiállításon természetesen ez évben is képviseltette magát a Hörmann, mely a világ vezető kapugyártójaként – számtalan kihívással szemben – a következő generációk iránti felelősségével évek óta elkötelezetten tesz a fenntarthatóságért. A német gyártó többek között a hőszigetelés technológiájával is igyekszik minél kisebb ökolábnyomot hagyni: olyan hőszigetelt ipari kapukkal érkezett a piacra, melyek nemcsak a márka kapcsán eddig is megszokott korszerűséget és időtállóságot hordozzák magukban, hanem a költséghatékony és környezetbarátabb üzemeltetést is.

A Hörmann az idei BAU-n is az egyik legnagyobb kiállítóként vett részt. „A 2021 évi vásár pandémia miatti kimaradása után már nagyon vártuk a BAU 2023 évi megrendezését. Még ha a digitális koncepciók jól is működnek, mi a közvetlen kommunikációban és a személyes információcserében hiszünk. A nemzetközi szakmai közönség számtalan termékinnovációnkat tekinthetette meg, melyen túl volt alkalmunk beszélgetni is az érdeklődőkkel. Itt mindig egészen különleges légkör uralkodik” – mondta el J. Hörmann, a Hörmann-csoport ügyvezetője.

A Hörmann több különlegességet is bemutatott a garázskapuk és ajtók piacán, például új felületek, stílusok és ajtómodellek fogják a fából készült szobaajtók és a bejárati ajtók választékát bővíteni. A fókuszban a felületek robusztussága és a kialakítási lehetőségek állnak, az innovációt pedig emellett a tűzgátló ajtók és tokok kínálatában lévő néhány továbbfejlesztés teszi teljessé.

A Hörmann vásárstandján először voltak láthatók az ipari és kereskedelmi épületekhez alkalmazható, a Grothaus gyártásából 2022 nyarán átvett lengőajtók, és szintén első ízben mutatkoztak be az új tárolórendszerek (szerszámosházak és tűzifatárolók), de betekintést kaphattunk e termékterület jövőbeli újdonságairól is.

A Hörmann legújabb termékei néhány hete már elérhetők – ezek közül kiemelkedik az LPU 42 új Duragrain dekorációs termékei, melyek az elegancia, a modernitás és a hőszigetelés magas szintű ötvözetét hordozzák magukban. Az alumíniumból készült garázskapu-bejárati ajtó kombináció öt különböző mintában is elérhető.

Különleges látványt nyújt az ajtó a kapuban megoldás, mely egyszerre hordozza magában a „retróság” és a modernitás jegyeit, ráadásul helytakarékos is.

Az áttetszőség és belátás közti átmenetet kínálja az Art 42 Vitraplan, mely szürke-fekte színekben árasztja magából a mérhetetlen eleganciát.

A BAU keretében bemutatkozó kapuk és ajtók nemcsak a dizájnt, de a praktikusságot és a kényelmet is magukban foglalják, melyeket az erre fejlesztett applikációkkal könnyedén irányíthatunk, akár autónkból, akár bentről egy falra felszerelt kapunyitó segítségével. A Hörmann azonban azokra is gondolt, akik az egyszerűség hívei, így a háromgombos HSI 3 BS távirányítóval – a telefont kertészkedés, biciklizés vagy motorozás miatt otthon hagyva – is irányíthatják a kapukat, ajtókat.

A Hörmannál minden részletre figyelnek, így az új ajtókilincsek már „kutyabiztosak” is – olyan szögben fordítva nyílnak, amit a kis kedvenc nem tud egy mancsnyomásra kinyitni.

A német gyártó külön hangsúlyt fektetett az újítások terén a duplaajtókra (Double Leaf Internal Door ZK és MZ THERMO65), melyek amilyen egyszerűek, annyira elegánsak, és szintén több színben elérhetők. E termékek szimpla verziója is elképesztően elegáns, és akár egy tárolóhoz, akár egy kazánházhoz belépést nyújthatnak – a Fire-Rated Door FS Thermo65 610 S ráadásul a tűzálló is.

A Hörmann jött, mutatott és győzött a BAU-n – ismét bizonyítva, hogy kínálatának csak a képzelet szabhat határt, és a kereslet bármilyen spektrumának kapuján és ajtaján képes belépni.

(x)

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

Építési jog

A CSOK Plusz rendelet részletei

Kérdések és válaszok a közbeszerzési szaktanácsadók névjegyzékét érintő változásokról

A Közbeszerzési Hatóság online tájékoztatót tart a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadókat érintő válozásokról

2023. november 8. napján hatályba lépett az állami építési beruházások rendjéről szóló 2023. évi LXIX. törvény

Elérhető az új e-tanúsítás: az Épületenergetikai Tanúsítványok Országos Nyilvántartása

épjog