2013. május 27.

Szegélykő, mely egyben vízelvezető folyóka is

Szegélykő, mely egyben vízelvezető folyóka is

Az ACO Drain Kerbdrain szegélyfolyóka új, kettős funkciójú elem: folyóka és szegélykő egyben. Ez az egyedülálló vízelvezetési rendszer megoldást nyújt a kiemelt szegéllyel határolt városi utak és burkolt felületek (körforgalmak, buszöblök stb.) igényes és akadálymentes vízelvezetésének kialakítására.

Az ACO Drain Kerbdrain szegélyfolyóka kompakt mérete és szegélykövekhez hasonló szélessége miatt a meglévő közművek és burkolatok különösebb megzavarása nélkül rakható le, beépítve pedig sem a gyalogosok közlekedését, sem a járműforgalmat nem zavarja. Alkalmazásával a pályaszerkezet – például víznyelők okozta – akadályoztatás nélkül tömöríthető, így teljes szélességében egyenletes minőségű szerkezet hozható létre, ami növeli a burkolat élettartamát, késlelteti a nyomvályúk kialakulását, ezzel is segítve a vízelvezetést. A szegélykőhöz egyszerűen csatlakoztatható a burkolat, hiszen a folyamatos vízelvezetés miatt csak egyirányú lejtéssel kell számolni. A könnyű, egyszerűen mozgatható és beépíthető elemek sokoldalúsága lehetővé teszi a hatékony vízelvezetést olyan helyeken is, ahol ez költséges lenne.

Szegélykő, mely egyben vízelvezető folyóka is

Az ACO Drain Kerbdrain szegélyfolyóka teherbírása megfelel a szabvány által a kiemelt szegélykő szerkezetekre vonatkozó D 400-as terhelési osztálynak. A rendszer tisztíthatóságát és zárt csapadékcsatorna hálózatra csatlakoztatását tisztító- és aknaelemek segítik.

Szegélykő, mely egyben vízelvezető folyóka is

hírlevél-feliratkozás

épjog