2012. február 26.

Tervezés szabadon – óriási üvegfelületekkel

Tervezés szabadon – óriási üvegfelületekkel

A ClimaGuard Solar olyan síküveg termék, amelynek felületén átlátszó, különlegesen vékony bevonat található. Ennek köszönhetően a magas fokú fényáteresztés, a kiváló hőszigetelés, valamint a naphő elleni védelem egyaránt biztosított ugyanazzal az üvegezéssel – ami szinte korlátlan lehetőséget nyújt az épület tervezésekor.

Energiamegtakarítás télen

Az épületek hatékony hőszigetelésének egyik legfontosabb feltétele a megfelelő nyílászáró. A ClimaGuard Solar üvegekkel – kiváló hőszigetelő képességüknek köszönhetően (Ug=1,0 W/m2K) – kétszer annyi fűtési energia spórolható meg a hideg napokon, mint a hagyományos hőszigetelő üvegezésű ablakokkal. Ez éves szinten egy átlagos családi ház esetében több tízezer forintot jelenthet – és nemcsak a pénztárcát, de környezetet is jelentősen kíméli.

 

Tervezés szabadon – óriási üvegfelületekkel

 

Kiváló komfortérzet kánikulában is

Nyáron is fontos a megfelelő hőszigetelés, hiszen a forró napokon az ablakokon keresztül besugárzó nap erősen felmelegítheti a lakóteret. Ilyenkor az ablakok felületére több mint 400 Watt/m2 napenergia esik. A hagyományos hőszigetelő üveg ennek körülbelül 77 százalékát ereszti át a lakótérbe, gyakran elviselhetetlen kánikulát teremtve az otthonokban.

A ClimaGuard Solar üveggel jelentősen csökkenthető a szobába jutó naphő, mivel ez az üveg ebből csak 42 százalékot ereszt be. Alacsony hőáteresztési képessége biztosítja a megfelelő komfortérzethez szükséges belső üvegfelületi hőmérsékletet. Emellett a légkondicionáló berendezések használatára is ritkábban van szükség, így nyáron is jelentős energiamegtakarítás érhető el.

 

hírlevél-feliratkozás

épjog