2016. július 22.

Vízzáró és méretpontos vihar- és fagyálló betoncserép

Vízzáró és méretpontos vihar- és fagyálló betoncserép

A Terrán Synus cserepe – mely 2015-ben Construma-díjat kapott – innovatív megoldás a tetőfelújításban és az új építéseknél egyaránt, hiszen amellett, hogy rendkívül tartós, vihar- és fagyálló, alkalmazásával akár 30 százalékkal könnyebb lehet az új héjazat a hagyományos horony nélküli hódfarkú cserépfedéshez viszonyítva.

A héjazat kiválasztásánál fontos szempont lehet a környezettudatosság. A betoncserepek, amellett, hogy természetes anyagokból készülnek (kvarchomok, víz, valamint hevített és porrá őrölt mészkő), az elterjedten alkalmazott tetőfedő anyagok között az egyik legalacsonyabb energiafelhasználással állíthatók elő. A Kárpát-medence szélsőséges időjárási viszonyai rendkívüli módon igénybe veszik a tetőfedő anyagokat, amit a beton remekül tolerál. A Terrán világszínvonalú gyártástechnológiájának, illetve a jó minőségű alapanyagnak köszönhetően az általuk gyártott beton tetőcserép vízzáró és méretpontos, nem deformálódik, így tökéletesen illeszkedő héjazat alakítható ki, ami fontos feltétele a viharállóságnak és fagyállóságnak is.

Vízzáró és méretpontos vihar- és fagyálló betoncserép
A Synus a tetőfelújítás egyik legmodernebb cserepe – könnyedségével, a beton tartósságával és ellenálló képességével a legjobb választás

 

A Terrán Synus cserepének szinte szabályos szinusz hullámformája teszi statikailag lehetővé, hogy a héjazat akár 40 kg/m2 alatti tömeggel is megépíthető legyen, anélkül, hogy tartóssági vagy funkcióbeli kompromisszumra kényszerülne. A súlycsökkenés különösen tetőfelújításoknál előnyös. A beton tömörsége miatt – hasonlóan a gyártó többi termékéhez – vízzáró, és az elhanyagolhatóan alacsony mértékű vízfelvételnek köszönhetően a tető súlya nem ingadozik. A termék alapanyagában színezett, színtartó. A felületkezelési eljárásoknak köszönhetően a környezeti hatásoknak (csapadék, szennyeződés, mohásodás, UV-sugárzás, egyéb időjárási viszontagságok) ellenáll, ezenkívül nagy teherbírású és alaktartó.

Vízzáró és méretpontos vihar- és fagyálló betoncserép
A Zenit stílusa rokon az egyszerű keleti formavilággal és vonalvezetéssel, de összképében érződik az északi vidékek hűvös eleganciája is

 

www.tetotepitek.hu
A Terrán elindított egy tematikus weboldalt, ahol minden olyan információt megosztanak a tetőépítés vagy -felújítás előtt állókkal, amelyek segítenek az eligazodásban, valamint a hazai éghajlati viszonyoknak és a felhasználó igényeinek megfelelő tetőrendszer kiválasztásában. A www.tetotepitek.hu oldalon látványos videóofilmek segítenek a hibátlan, szakszerű tetőépítésben.

 

Cserépválasztás
A weboldalon a megfelelő cserép kiválasztásakor felmerülő kérdésekre (például mit érdemes tudni a tetőfedő anyagok súlyáról, milyen előnyökkel jár, ha hazai gyártó termékét választjuk stb.) is választ kapunk. A környezettudatosságnál fontos szem pont, hogy a betoncserepek, amellett, hogy természetes anyagokból készülnek, az egyik legalacsonyabb energiafelhasználással állíthatók elő.

Vízzáró és méretpontos vihar- és fagyálló betoncserép
A Grosso tetőcserép egyedülálló, strukturált felületével kifinomult, extravagáns karaktert kölcsönöz az épületnek

 

Tetőfólia
Mára a szakemberek egyöntetű véleménye, hogy a tetőfólia rendkívül fontos, a legtöbb esetben kihagyhatatlan része a tetőnek. A tető alatt fokozott szárazsági követelményeket kell biztosítani, hiszen a padlás vagy tetőtér hőszigetelésébe minimális mennyiségű nedvesség sem juthat be. Ennek az elvárásnak a szakszerűen – a rétegrend közepén – elhelyezett minőségi tetőfóliával felelhetünk meg, ami az egészséges lakókomforthoz is nagyban hozzájárulhat.

Vízzáró és méretpontos vihar- és fagyálló betoncserép
A Rundo tetőcserepek a modern kor követelményeit és a hagyomány hangulatát ötvözik

 

Hőszigetelés
Aki ma építkezik vagy felújít, előnyhöz juthat, ha megfelelő hőszigeteléssel gondoskodik az ingatlan értékállóságáról, amibe beletartozik a lakótéri komfort és az üzemeltetési költségek csökkentése is. Hőszigetelés szempontjából a tető a legkritikusabb pont. A weboldalon lévő bemutató videóban a laikusok számára is érthetően megfogalmazott tájékoztatás kapható erről, és további érdekes információkhoz is juthatnak az érdeklődők.

A tetőfelújítást vagy -építést tervezők közvetlenül a Terrán szakembereihez is fordulhatnak kérdéseikkel, akik a megfelelő tájékozódás után – az igények és a méretek ismeretében – díjmentesen segítenek a szükséges alapanyagok kiválasztásában és a költségek kiszámolásában is.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

epitkezesinfo