2009. október 14.

Egy- és kétrétegű üvegfalak

Egy- és kétrétegű üvegfalak

Az osztrák irodabútor-gyártó Bene AG legújabb innovációja a vertikális profilok nélküli, egybefüggő, folyamatos üvegfelületével teljes átláthatóságot teremtő Bene RF üvegfalrendszer.

A Bene RF üvegfal strukturálja a teret anélkül, hogy szétdarabolná azt, megkönnyíti a kommunikáció és a koncentráció összehangolását. Az RF rendszer vertikálisan keretmentesen ragasztott, az üvegfal csak a padlóhoz és a mennyezethez van erősítve. A visszafogott dizájnt megjelenítő új rendszer megfelel számos statikai és szerkezeti követelménynek.

Egy- és kétrétegű üvegfalak

Egy- és kétrétegű üvegfalak

A tartófunkciót a padlónál és a mennyezetnél alumíniumprofilok veszik át. Az egyes üvegtáblák 3,5 méter magasak és 1,5 méter szélesek. A táblák egyéni kívánság szerint méretre igazíthatók, és más Bene rendszerekkel, valamint a speciális fejlesztésű ajtókkal és ajtózárakkal kombinálhatók.

A rendszer egy- vagy kétrétegű változatban kapható, illetve utólag is kétrétegűvé tehető. A ragasztótömítés kívánság szerint lehet világosszürke vagy fekete. Kétrétegű kivitel esetén az RF térelválasztó rendszerrel kiváló, akár 49 decibeles hanggátlás is elérhető. Az egyéb műszaki követelmények, például biztonság, szilárdság, hangszigetelés, ragasztás vonatkozásában a folyosófalat bevizsgálták, és a vizsgálati eredményt tanúsítványban rögzítették.

Az innovatív térelválasztó rendszerért a Bene elnyerte a hannoveri iF international Forum Design iF gold award 2008 díját, valamint 2009-ben Németországban a Silver Design díjat.

hírlevél-feliratkozás

épjog