2010. május 14.

Kiválóan tapadnak porózus és nem porózus felülethez is

Kiválóan tapadnak porózus és nem porózus felülethez is

A Sika új poliuretán-hibrid technológiája, a Advanced Technology, kiváló mechanikai és tapadási tulajdonságú, időjárásálló és egyedülálló bedolgozhatósági jellemzőjű tömítő- és ragasztóanyagok kifejlesztését tette lehetővé. Az új technológiájú anyagok kimagasló rugalmasságuk dacára biztosan tapadnak porózus és nem porózus szerkezetekhez egyaránt.

A hagyományos, poliuretán tömítőanyagok kikeményedésük után kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkeznek, és jól tapadnak a porózus alapfelületekhez (betonhoz, kőhöz, téglához, fához stb.). A szilikonanyagok UV-állósága és tapadása a nem porózus alapfelületekhez (fémhez, üveghez, műanyaghoz stb.) széleskörű alkalmazhatóságot tesz lehetővé.

A Sikaflex-AT és Sikabond-AT anyagok e két anyagtípus előnyeit hordozzák magukban: a kiváló mechanikai és tapadási tulajdonságokat ötvözik a fokozott időjárás-állósággal, illetve az egyedülálló bedolgozhatósági jellemzőkkel. Ha tehát a tömítőanyagnak egyszerre kell tapadnia porózus és nem porózus szerkezetekhez (például műanyag ablak és vakolt falfelület közötti hézagokok tömítésekor), kitűnő megoldást nyújt a Sika-AT technológia (Advanced Technology).

Kitűnő tapadású tömítő- és ragasztóanyagok

Ha viszont mindkét alapfelület porózus (például előregyártott betonelemek közötti hézagok tömítése), a legtartósabb megoldást továbbra is a már jól ismert Sikaflex egykomponensű poliuretán technológia adja.

A Sikaflex-AT Facade a homlokzatépítők legszigorúbb elvárásait is kielégíti – ez a termék különösen rugalmasan, mégis biztosan tapad a csatlakozószerkezetek mindegyikéhez, legyen az tégla, vagy fémprofil. A hagyományos, homlokzatokon használt tömítőanyagokhoz képest a Sikaflex-AT Facade UV hatására történő felületi degradációja, valamint a levegő nitrogén-dioxidjának hatására végbemenő színváltozása hosszú évek múltán sem észrevehető.

A Sikaflex-AT Connection a kisebb dilatációs mozgásokat végző, de különböző anyagú csatlakozószerkezetek illesztési hézagainak tömítőanyaga.

A technológia összes előnyét kiaknázó SikaBond-AT Universal segítségével pedig csaknem bármi összeragasztható.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog