2009. október 20.

Vízzáró betonszerkezetek kenhető szigetelése

Vízzáró betonszerkezetek kenhető szigetelése

Medencék, víztározók, vizeshelyiségek vagy akár teraszok szigetelésére is gazdaságosan alkalmazhatóa – közvetlenül a burkolat alá felhordható –rugalmas, szálerősített, cementbázisú Sikalastic-150.

A Sika immár a medenceépítők részére is teljes, komplett termékrendszert kínál. A vízzáró betonszerkezetek munka- és dilatációs hézagaiba helyezendő Sika-szalagokat már ismeri a nagyközönség. A medencék vízszigetelésére gyakran alkalmaznak – közvetlenül a burkolat alá felhordható – kenhető, rugalmas szigetelést. E célra fejlesztette ki a cég a különlegesen rugalmas, szálerősített, cementbázisú Sikalastic-150-et, mely medencék, víztározók, vizeshelyiségek vagy akár teraszok szigetelésére is gazdaságosan alkalmazható. A klorid- és szulfátálló anyag áthidalja a kisebb repedéseket, így a talajvízzel érintkező beton műtárgyak külső bevonataként is alkalmazható.

A kent szigetelésre minden esetben valamilyen kerámia- vagy üvegmozaik burkolatot kell ragasztani. A Sika Ceram-203 flexibilis, kültéri, kiváló minőségű, ugyanakkor gazdaságos csemperagasztó jól tapad a kent szigetelésekhez. A fehércementet is tartalmazó rugalmas Sika Ceram-253-al pedig akár üvegmozaik, fehér márvány, áttetsző kerámia vagy alacsony nedvszívó képességű kerámia is nagy biztonsággal rögzíthető.

A folyamatos vízhatásnak kitett szerkezetek rugalmas tömítéseit erős vegyi hatások érik. Még a teljesen ártalmatlannak vélt, emberi tartózkodásra alkalmas víz is számos olyan kemikáliát (a víz fertőtlenítéséhez használt klórt, a medence tisztításakor alkalmazott erős vegyszereket stb.) tartalmaz, ami tönkreteheti a tömítőanyagot, illetve károsíthatja tapadását. A Sikasil-Pool egykomponensű, semlegesen térhálósodó, speciális szilikon tömítőanyag minden – a medencében előforduló – vegyi hatásnak ellenáll, és rugalmasságát, valamint tapadását hosszú ideig megőrzi.

Vízzáró betonszerkezetek kenhető szigeteléseVízzáró betonszerkezetek kenhető szigetelése

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog