2010. február 01.

Előregyártott, igényekre szabott vasbeton lépcsők

Előregyártott, igényekre szabott vasbeton lépcsők

A Leier által kínált előregyártott vasbeton lépcsőrendszer nagy előnye, hogy elhelyezése után a szerkezet azonnal használatba vehető – e műszakilag kitűnő tulajdonságú termékek akár kis szériában is gazdaságos megoldást nyújtanak.

A több paraméterben állítható geometriájú acélsablonnak köszönhetően rendkívül széles méretválasztékban gyártható lépcsők alkalmazása gazdaságos, mivel – a monolit lépcsőkkel ellentétben – egyáltalán nincs szükség zsaluzásra. Az előregyártott lépcsők a legtöbb olyan esetben alkalmazhatók, ahol monolit vasbeton lépcső készülhet, így kitűnő megoldást nyújtanak lakóépületekben (családi házakban és többlakásos épületekben egyaránt), ipari épületekben, irodaházakban, oktatási intézményekben, valamint szociális épületekben.

Előregyártott, igényekre szabott vasbeton lépcsőkElőregyártott, igényekre szabott vasbeton lépcsőkElőregyártott, igényekre szabott vasbeton lépcsők

Alaprajzi elrendezés szerint készülhet egyenes karú, illetve húzott karú lépcső. A méretre gyártott, normál, vagy pihenővel egybeépített változatban rendelhető egyenes karú lépcsők teljes szintek áthidalására alkalmasak. A húzott karú lépcső elsősorban szűk helyen használt lépcsőfajta. A hagyományosan a helyszínen előállított húzott karú lépcsők sokszor csak nehezen kivitelezhetők – ellentétben az egyszerűen és gyorsan beépíthető előregyártott lépcsőkkel.

Előregyártott, igényekre szabott vasbeton lépcsők

A korszerű gyártástechnológiának és a felhasznált anyagoknak köszönhetően egyenletes, kiváló minőségű lépcsőelemek glettelésre és festésre kész alsó felülettel rendelkeznek. A lépcsőelemek szélességi méretei, belépő és fellépő méretválasztéka, egykarú, többkarú, egyenes és íves kialakítása a tervezői igényeknek megfelelően történik. Az időjárástól függetlenül kivitelezhető, alátámasztás nélkül is rögtön teherbíró lépcsők kiemelkedő betonminőséggel és magas fokú tűzállósággal rendelkeznek, egyben megfelelnek a magyar, illetve az osztrák szabványok által előírt követelményeknek.

A lépcsőelemek gyártásához a tervezői igények ismerete szükséges. A Leier gyártóberendezései lehetővé teszik a szintmagassághoz, illetve az alaprajzi elrendezéshez igazodó lépcsőrendszerek gyártását. Az alkalmazott modern acélzsaluzatok, a tapasztalt szakembergárda és a kipróbált gyártástechnológia segítségével a Leier előregyártott vasbeton lépcsői műszakilag kitűnő tulajdonságú, akár kis szériában is gazdaságos termékek.

Kapcsolódó cikkek:

hírlevél-feliratkozás

épjog