2010. március 26.

Expandált lemez – nyitott, mégis szilárd burkolatok

Expandált lemez – nyitott, mégis szilárd burkolatok

A Mevaco az év elején kibővítette termékkínálatát, így a perforált lemezek mellett már expandált lemezeket is gyárt, illetve szállít. A homlokzatburkolásra, korlátbetétként vagy akár árnyékolóként alkalmazható expandált lemezek egyesítik magukban a funkciót, az esztétikát és a dizájnt.

Az expandált lemez nagy előnye, hogy gyártásakor nem keletkezik anyagveszteség, ahogy ez a perforált lemez lyukasztásakor történik. A lemez szemmérettől és -formától függően a készlemez hosszúságának csak 20-70 százalékát igényli alapanyagként. A Mevaco által gyártott expandált lemezek maximális szemmérete 200x55 mm, a minimális 6x4 mm lehet. A stégszélesség és stégvastagság szintén meghatározó. Az expandált lemezek gyártásához úgynevezett duktilis alapanyagokat kell használni (a duktilitás azt a tulajdonságot jelenti, amely birtokában a fém a túlterhelés alatt deformálódik, mielőtt eltörne). Mivel a Mevaco perforált lemezekhez alkalmazott alapanyagai rendelkeznek ezzel a tulajdonsággal, gyakorlatilag a teljes alapanyag-választék (acél, alumínium, nemesacél, vörösréz, titáncink, tűzihorganyzott acél) alkalmas expandált lemez gyártására is.

 

Kivételes szolgáltatások

A Mevaco nemcsak minőségi termékeket szállít, hanem számos kreatív és funkcionális alkalmazási ötlettel is szolgál a legkülönbözőbb ágazatokban és területeken. A perforált és az expandált lemezek – melyek egyesítik magukban a funkciót, az esztétikát és a dizájnt – alkalmazási lehetősége szinte végtelen: használhatók lakóházak vagy üzletek berendezéseként, korlátokként vagy gépelemekként, homlokzatburkolásra vagy árnyékolóként stb.

Expandált lemez – nyitott, mégis szilárd

Mindezek mellett a cég szállítási szolgáltatásai is kiemelkedőek: több mint 1000 féle raktári cikk áll azonnal rendelkezésre, de az egyedi méretre gyártott lemezek is 4 nap után szállíthatók. A perforált és az expandált lemez most már közvetlenül is rendelhető a Mevaco-tól – gyorsan, egyszerűen és egy helyen.

hírlevél-feliratkozás